16 / 05 / 2024

Malatya'da dönüşümle inşa edilen evlerin fazlası depremzedelere verilecek!

Malatya'da dönüşümle inşa edilen evlerin fazlası depremzedelere verilecek!

Battalgazi Belediyesi tarafından Elazığ depreminden sonra riskli alan ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen 684 konutun 284 tanesi depremzedelere verilecek...



"O gün bizi mahkemeye verenler bugün bize dua ediyor"

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada Malatya'nın aktif fay hattı üzerindeki şehirlerden olduğunu, Elazığ depreminde Battalgazi ilçesinde 3 bin evde ağır hasar oluştuğunu dile getirdi.

Yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oluruyla depreme dayanıksız en fazla binanın bulunduğu Şehit Fevzi Mahallesi riskli alan ilan edildi." diyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, mahallede 400 konutun yer aldığını söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, hak sahipleriyle yapılan görüşmelerden sonra başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarında önemli aşama kaydedildiğini dile getirdi.

Malatya da dönüşümle inşa edilen evlerin fazlası depremzedelere verilecek!

Açıklamasında "Eleştiri ve mahkeme sürecine rağmen konutlar tamamlanma aşamasına geldi. O gün bizi mahkemeye verenler bugün dua ediyor." ifadelerini kullanan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, kentsel dönüşümün artık bir zorunluluk haline geldiğini de söyledi.

"684 evde yaklaşık 2 bin kişiye barınma imkanı sağlamış olacağız"

Başkan Osman Güder, mahalledeki 110 bin metrekare olan kentsel dönüşüm alanının rezerv alanla 250 bin metrekareye çıkartıldığını kaydederek, yeni kentsel dönüşüm için de onay beklediklerini dile getirdi.

Elazığ depreminden alınan dersle yenilenen konutların Malatyalı depremzedelere de katkı sağlayacağını söyleyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder,  Şehit Fevzi Mahallesi'nde 684 konut yaptıklarını belirterek, "Orada 400 konutumuz vatandaşlara tahsis edilmiş. Ticari alanlar hariç 284 konutumuzu da rezerv olarak elimizde bulunduruyorduk. İnşallah o 284 konutumuzun da AFAD üzerinden depremzedelere kura dahilinde dağıtımı gerçekleşecek. " dedi.

Açıklamasında bu tür konutların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapıldığını ama tahsis işlemini ve hak sahipliğini AFAD'ın belirlediğini söyleyen Osman Güder, "AFAD belirledikten sonra 284 depremzede vatandaşımız da oraya taşınmış olacak. 684 evde yaklaşık 2 bin kişiye barınma imkanı sağlamış olacağız." dedi.

 

Deprem bölgesindeki kalıcı konut inşaatları tam gaz! 38 günde 43 bin inşaatın düğmesine basıldı! 

Prefabrik evlere devlet desteği geliyor! Karşılıksız 200 bin TL alacaksınız!

Deprem bölgesinde 20 bin gıda denetimi yapıldı


Geri Dön