27 / 04 / 2024

Prefabrik evlere devlet desteği geliyor! Karşılıksız 200 bin TL alacaksınız!

Prefabrik evlere devlet desteği geliyor! Karşılıksız 200 bin TL alacaksınız!

Deprem felaketi sonrasında özellikle yüksek katlı ve eski yapılarda oturanlar ev değiştirme telaşı yaşamaya başladı. Evinin sağlam olup olmadığı konusunda şüpheye düşen kişiler prefabrik ev araştırması yapıyor.



Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen depremlerin ardından vatandaşlar yaşadığı konutun güvenli olup olmadığını araştırmaya başladı. Özellikle büyükşehirlerde, yüksek katlı binalarda oturan vatandaşlar büyük tedirginlik yaşıyor. Kiralık ve satılık ev fiyatlarındaki yükseliş ise insanların yaşadıkları konutlar depreme dayanıksız olsa bile, konutlarını değiştirmesini engelliyor. Bu durumda olan vatandaşlar farklı alternatifler üzerinde duruyor. Afet halinde zarar görme riskini düşürmesi nedeniyle tercih edilen prefabrik evlere ilişkin detaylar araştırılıyor. Hazır bir şekilde panel duvarlardan oluşan, çatı kolonlarından, su tesisatına kadar fabrikada üretilip sahada yalnızca montajı yapılan prefabrik evler, uzun imalat sürelerini kısaltıyor, aynı zamanda işçilik maliyetini de düşürüyor.

Prefabrik evlere devlet desteği geliyor! Karşılıksız 200 bin TL alacaksınız!

YOĞUN TALEP VAR 

Prefabrik evler aynı zamanda daha önceden planlanıp üretildiği için tüm ihtiyaçları rahatlıkla karşılayabiliyor. Özellikle deprem ve toprak kayması gibi doğal afetlere karşı dayanıklı olan prefabrik evler çevre dostu olarak da nitelendiriliyor. Fiyat avantajı ile de dikkat çeken prefabrik ev sahibi olmak isteyen kişilerin sayısı yaşanan deprem felaketinin ardından artış gösterdi.

İşte detaylar...


Geri Dön