28 / 04 / 2024

Kendi evini yapana devlet destek çıkıyor! 300 bin TL karşılıksız kredi desteği için ne yapılmalı?

Kendi evini yapana devlet destek çıkıyor! 300 bin TL karşılıksız kredi desteği için ne yapılmalı?

Devlet destekleri açıklanmaya devam ediyor. Bir destek haberi de kendi evine yapacak olan vatandaşlar için geldi. Kendi evini yapacak vatandaşlara devlet düşük faiz imkanıyla kredi verecek. Krediler 300.000 TL’ye kadar karşılıksız olarak verilecek. İşte tüm detaylar…



Devlet kendi evlerini inşa edecek vatandaşlara düşük faiz oranlarıyla destek sağlayacak. 300.000 TL’ye kadar karşılıksız yardım verileceği açıklandı. Bu şekilde ev sahipleri adına kentsel dönüşüm ve bunun yanında depreme dayanıklı inşaatların yaptırılmasına teşvik edilecek.

Kendi evini yapana devlet destek çıkıyor! 300 bin TL karşılıksız kredi desteği için ne yapılmalı?

Ev onarımı inşaatlara adına karşılıksız yardım verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evlerinde onarım yapacak vatandaşlar için yeni bir yardım yayınladı. Evlerinin veya evlerinin yapımında kullanılan arsaların tam hisseli tapusunu sahip olan ve bunun yanında ev içinde kişi başına düşen gelirin askeri ücretten 1/3 oranında az olması ile birlikte yardıma başvuru yapılabilecek. Destek prefabrik ve betonarme ev onarımı yapacak vatandaşlara verilecek. İhtiyaca bağlı olarak 35.000 TL ve 300.000 TL arasında değişen bir yardım imkanı sağlanacak.

Tüm bunların yanında iş yeri ya da konutunu güçlendirmek isteyen vatandaşların iş yeri veya konutların yıkıp kendileri konuklarını yapmak isterlerse tek konut yapımı adına 840 baz puanlık faiz desteği imkanı sağlanacak. Kentsel dönüşüm adına iki ya da daha fazla konut alanları ise 720 baz puanında faiz uygulanacak. İş yerini güçlendirmek isteyenlere ya da yapmak isteyenlere 480 baz puan faiz desteği sunulacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön