29 / 04 / 2024

Malatya'da İŞGEM'in yapımı sürüyor!

Malatya'da İŞGEM'in yapımı sürüyor!

Malatya TSO Başkanı Erkoç: ''İŞGEM içindeki iş yerlerini inovasyona açık, işini büyütmek isteyen işletmelere vererek, sanayiye ilk adımı atmalarını sağlayacağız''...




Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Hasan Hüseyin Erkoç, kentte yapımı süren İş Geliştirme Merkezi'ndeki (İŞGEM) iş yerlerini, inovasyona açık, işini büyütmek isteyen işletmelere vererek, sanayiye ilk adımı atmalarını sağlayacaklarını bildirdi. 

     Erkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde İŞGEM kurulması için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile ortak proje hazırladıklarını hatırlattı. İŞGEM'in kurulması için düzenlenen AB Hibe Projesi'nin kabul edildiğini kaydeden Erkoç, 3 milyon avro destek alınacak proje çerçevesinde İŞGEM'in inşaatına başlandığını söyledi. 

     ''KOBİ Fidanlığı'' olarak da nitelendirdikleri İŞGEM'in 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin sosyal donatı alanında inşa edildiğini dile getiren Erkoç, ''İçinde 42 iş yeri bulunacak İŞGEM gelecek yıl Haziran ayı sonunda tamamlanacak. Burada 50 metrekareden 500 metrekareye kadar iş yerleri bulunacak. Bu iş yerlerini inovasyona açık, işini büyütmek isteyen işletmelere vererek, sanayiye ilk adımı atmalarını sağlayacağız. Bu işletmeler için Organize Sanayi Bölgesi'nin içinde yer almak da ayrı bir şans olacak'' diye konuştu. 

     İşletmelerin burada işini geliştirebileceğini ve büyüyebileceğini vurgulayan Erkoç, şunları kaydetti: 

     ''Türkiye'de 10 yıl önce ihracat yapan KOBİ sayısı 3 binlerdeydi, 50 binlere ulaştı. Türkiye'deki işletmelerin yüzde 99'unu KOBİ'ler oluşturuyor. Bu anlamda İŞGEM'ler bu işletmelerin büyümesi adına önemli bir işlev görüyor. Küçük sanayi sitelerindeki büyümek isteyen, inovasyona açık işletmelerin bu imkana kavuşturulması ve zaman içinde işlerini geliştirmesi Türkiye açısından önemli. Bunları desteklemek lazım. Ülke olarak önümüze koyduğumuz 500 milyar dolar ihracat hedefimiz var. Bu anlamda bu tür işletmeleri desteklemek zorundayız.'' 


Geri Dön