14 / 05 / 2024

Diyarbakır'da 2 bin 314 dersliğin yapımı sürüyor!

Diyarbakır'da 2 bin 314 dersliğin yapımı sürüyor!

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, son bir yıl içerisinde eğitime ciddi bir yatırım yaptıklarını ve 2 bin 314 dersliğin yapımının sürdüğünü kaydetti. İlde yaklaşık 450 bin öğrenci bulunuyor...



Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, son bir yıl içerisinde eğitime ciddi bir yatırım yaptıklarını kaydetti. 2 bin 314 dersliğin yapımının sürdüğünü söyleyen Ağırbaş, "İlimizde yaklaşık 450 bin öğrencimiz var. Diyarbakır’da eğitimdeki en büyük sorunu olarak belirtilen derslik ihtiyacının giderilmesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor." dedi. 


Cihan Haber Ajansı’na konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, görevi devraldıktan sonra eğitim seviyesini yükseltmek için yoğun bir çaba sarf ettiklerini söyledi. 450 bin öğrenciye iyi bir eğitim hizmeti sunmak için öğretmenlerle çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Ağırbaş, eksiklerin giderilmesi noktasına yoğunlaştıklarını kaydetti. 


İmam hatip lisesi sayısının 9'a çıktığını anlatan Ağırbaş, bütün ilçelerde çok programlı lise bünyesinde imam hatip açtıklarını söyledi. Ağırbaş, öğrencilerin tercihlerini dikkate alarak, istediği okulda eğitimlerine devam etmeleri için her türlü imkânı sunduklarını ifade etti. Göreve geldiğinde Türkiye genelinde Diyarbakır’ın sınav başarısının düşük olduğunu ifade eden Ağırbaş, başta SBS ve YGS sıralaması olmak üzere, eğitimde ilin sıralamasını yükselttiklerini söyledi. 


‘Yibo Can Suyu' projesi kapsamında ailelerinden uzak kalan öğrencilere okulun aile ortamına dönüşmesi için bir takım çalışmalar yaptıklarını da anlatan Ağırbaş, "Eğitim ve öğretimine devam etmek isteyen öğrencilerin barınma sorunları ve ‘sıcak evim olsun’ projesi uygulanıyor. Maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için SODES projesi kapsamında etüt merkezlerini açarak ücretsiz ders tamamlama imkânını sunuyoruz.” şeklinde konuştu


Hürriyet


Geri Dön