28 / 04 / 2024

Adıyaman'daki 2 bin 500 prefabrik konutun yapımı tamamlandı!

Adıyaman'daki 2 bin 500 prefabrik konutun yapımı tamamlandı!

Adıyaman'da 2 bin 500 prefabrik konutun yapımı tamamlandı. Adıyaman Vartana Mahallesi'ndeki 325 dönüm alana yapılan prefabrik konutlara toplamda 7 bin 500 kişi yerleşti.



Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde çok sayıda binanın yerle bir olduğu Adıyaman'da yapımına başlanan 2 bin 500 prefabrik konut tamamlandı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı himayesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut işbirliğiyle Vartana Mahallesi'ndeki toplamda 325 dönüm alana prefabrik konutlar yapıldı.

Adıyaman daki 2 bin 500 prefabrik konutun yapımı tamamlandı!

Paylaşılan detaylara göre, spor alanlarından kültür komplekslerine kadar birçok sosyal alanın planlandığı prefabrik kentte toplamda 12 bin depremzedenin barınması hedefleniyor.

Adıyaman Vali Yardımcısı Mehmet Tığlı, Anadolu Ajansı muhabirine, şehrin en büyük prefabrik konut alanının tamamlandığını dile getirdi. Verilen bilgilere göre söz konusu bölgeye depremzede ailelerin alınmaya başlandığını dile getiren Adıyaman Vali Yardımcısı Mehmet Tığlı şöyle konuştu:  "Prefabrik kenti A bölümünde 1300, B bölümünde de 1200 olmak üzere toplamda 2 bin 500 prefabrik konut bulunuyor. Şu an itibarıyla bu bölgede yaklaşık olarak 7 bin 500 vatandaşı ağırlamaktayız. Bütün prefabriklerimizi bitirdik, vatandaşlarımızı almaya devam ediyoruz. Burada toplamda 12 bin civarında vatandaşımızı ağırlamış olacağız."


Geri Dön