29 / 05 / 2024

diyarbakır okul binaları ne zaman bitecek

diyarbakır okul binaları ne zaman bitecek

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, son bir yıl içerisinde eğitime ciddi bir yatırım yaptıklarını ve 2 bin 314 dersliğin yapımının sürdüğünü kaydetti. İlde yaklaşık 450 bin öğrenci bulunuyor...

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Diyarbakır Sur'a 240 odalı yeni otel! 78 milyon 675 bin TL'ye mal olacak!

Diyarbakır İli, Sur İlçesi, Çaruği Mahallesi'ndeki Eflatun Özel Eğitim Özel Sağ. Spor Turizm İnşaat firması tarafından okul olarak kullanılan binanın, Yeni Güneş Eğitim ve Öğretim Kurumları işletmeciliği yetkilisi tarafından satın alınarak otel olarak hizmet sunulması planlanıyor. 

Diyarbakır'da 6 bin 40 adet deprem konutu inşa edilmeye devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Diyarbakır'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan binalar son sürat yapılmaya devam ediyor.

Depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yayınlanan resmi verilere göre, depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu! İşte ayrıntılar...

Diyarbakır surlarının çevresindeki kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Diyarbakır'da UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır surlarının bulunduğu alanda kaçak binaların yıkılması için başlatılan çalışmalarda 5. etaba gelindi.

TOKİ Diyarbakır'da 2 yeni okul inşa edecek! İhalesi bugün!

Yeni eğitim yatırımları için düğmeye basan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır'ın iki ilçesinde 2 yeni konut inşa edecek.

TOKİ'den Diyarbakır'a 2 yeni okul! İhalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Diyarbakır Bağlar ve Yenişehir'de hayata geçireceği okulların ihalesi yarın yapılacak.

TOKİ Diyarbakır'da 2 yeni okul inşa edecek! İhalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır'da 2 yeni okul inşa edecek. Projelerin ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Diyarbakır Bismil'de 2 yeni okul inşa edecek!

Yeni eğitim yatırımları için start veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 2 yeni konut inşa edecek.

TOKİ Diyarbakır'da 2 yeni okul inşa edecek!

Konut yatırımları dışında eğitim yatırımları da hayata geçiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Diyarbakır'da 2 yeni okul inşa edecek.

Diyarbakır'a 96 yeni okul inşa edilecek!

Diyarbakır'da 930 milyon TL'lik yatırımla 96 okul, 30 lojman, 5 atölye, 2 pansiyon, 2 spor salonu ve 2 öğretmenevi inşa edilmesi hedefleniyor.

Diyarbakır'da hayırsever iş insanı 16 derslikli okul inşa edecek!

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde hayırsever iş insanı Muazzez Beran 16 derslikli okul yaptıracak.

Diyarbakır'da depreme karşı alınan önlemler mecliste!

Diyarbakır ilinde Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların binaları için depreme dayanıklılık testi yapılıp yapılmadığı ve depreme karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

diyarbakır okul binaları ne zaman bitecek Haberi

diyarbakır okul binaları ne zaman bitecek

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, son bir yıl içerisinde eğitime ciddi bir yatırım yaptıklarını kaydetti. 2 bin 314 dersliğin yapımının sürdüğünü söyleyen Ağırbaş, "İlimizde yaklaşık 450 bin öğrencimiz var. Diyarbakır’da eğitimdeki en büyük sorunu olarak belirtilen derslik ihtiyacının giderilmesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor." dedi. 


Cihan Haber Ajansı’na konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, görevi devraldıktan sonra eğitim seviyesini yükseltmek için yoğun bir çaba sarf ettiklerini söyledi. 450 bin öğrenciye iyi bir eğitim hizmeti sunmak için öğretmenlerle çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Ağırbaş, eksiklerin giderilmesi noktasına yoğunlaştıklarını kaydetti. 


İmam hatip lisesi sayısının 9'a çıktığını anlatan Ağırbaş, bütün ilçelerde çok programlı lise bünyesinde imam hatip açtıklarını söyledi. Ağırbaş, öğrencilerin tercihlerini dikkate alarak, istediği okulda eğitimlerine devam etmeleri için her...