30 / 04 / 2024

Malatya'daki 17 okul yenilendi!

Malatya'daki 17 okul yenilendi!

Dr. İbrahim Bodur Kale Seramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfının (KSV) "İlk İşim Okullarda Değişim" projesi kapsamında, Malatya'da meslek edindirme kursunu bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.



Malatya Kongre Kültür Merkezi Kemal Su nal Salonunda düzenlenen sertifika dağıtım törenine Vali Süleyman Kamçı, Yeşilyurt Kaymakamı Nesini Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Kale Seramik Eğitim. Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı Grubu Başkam Zeynep Bodur Okyay ile kursiyerler katıldı. Malatya II Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı yaptığı açıklamada, Kale grubu tarafından kentteki okulların yenilenmesine yönelik çalışmaları anlatarak, "Eğitime toplu iğne ucu kadar yapılan her katkıyı önemsiyoruz. Bu nedenle de katkı sunan başta Kale Seramik Vakfı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu da, yürütülen projede 17 okulda tadilat yapıldığını hatırlatarak, "Kırsal mahallelerimizde yer alan okullarımızın 5 tanesinin işçiliği Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 12 okulun işçilik ücretleri ise Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanmıştır" seklinde konuştu. 


G20 Zirvesini anlattı 

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise Türkiye'nin dönem başkanlığında gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, 2019 a kadar küresel ekonominin ortalama yüzde 2 civarında büyüyeceğinin öngörüldüğünü, ancak bu büyümenin küresel eşitsizlikleri ne kadar gidereceği konusunun büyük bir soru işareti olduğunu söyledi. Okyay, "İlk İşim Okullarda Değişim" projesiyle ülke genelinde bir mesleği olmayan insanları meslek sahibi yapmayı ve ilk iş olarak da kendi bölgelerindeki bir okulun hijyen dönüşümünü sağlamalarını hedeflediklerini ifade etti. 


26 Milyon TL bağış yaptık 

Okyay, Toplamda 4 bin 562 gencimizi meslek sahibi yapıp ülke genelinde 55 okulumuzun dönüşümünü sağladık. Meslek sahibi yaptığımız insanların ilk işi olarak 5 yıl içinde 50 okulu yenileme hedefiyle yola çıktığımız projede 55 okula ulaşmanın, binlerce öğrencinin hayatına dokunmanın mutluluğu içindeyiz. Ben de bir anneyim ve okula giden bir oğlum var. Bütün annelerin çocuklarını okula ne umutlarla gönderdiğini biliyorum. Bu umudu beslemek, çocuklarımızı müfredatıyla eğitim kalitesiyle ve fiziki standartlarıyla en üst düzeye ulaşmış okullarda okutmak hepimizin ortak sorumluluğu. Kale Grubu olarak. 58 yıldır bu toprakların bize verdiği zenginlikleri bu toprakların insanlarıyla paylaşma konusunda azami gayret içindeyiz. Her türlü sosyal yardımda bulunduk. 1991-2014 yılları arasında yaptığımız bağış tutarı 26 milyon lira. Geliştirme ve uyum kurslarıyla da inşaat sektörüne 4 bin 313 vasıflı usta kazandırdık. 

İşsizlik ve mesleksizliğin büyük bir sorun olduğu ülkemizde kısa bir sürede 8 bin 875 insanımızın koluna altın bilezik takmak, bizim için gerçekten çok gurur verici" diye konuştu. 


289 öğrenciye destele verilecek 

Malatya Valisi Süleyman Kamçı da, kentteki işsiz nüfusunun büyük çoğunluğunun vasıfsız elemanlardan oluştuğunu söyledi. Kamçı, "Malumlarınız olduğu üzere işsiz nüfusumuzun büyük çoğunluğu vasıfsız elemanlardan oluşmaktadır. Dolayısıyla herhangi bir dalda bilgi ve tecrübesi olmayan bu vatandaşlarımızın iş bulmaları da bir hayli zordur. Üstelik iş talebinde bulunan herkesi hizmet sektöründe istihdam etmek de mümkün değildir. Bu nedenle meslek edindirme kursları son derece önem arz etmektedir ve bu kurslar issizlik sorununun çözümüne hatırı sayılır bir katkı sağlamaktadır. Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından "İlk İşim Okullarda Değişim" projesi kapsamında Yeşilyurt İlçemizin 17 okulunda tadilat yapılarak ıslak alanlar elden geçirilmiştir. 5 okulumuzun malzemeleri Kale Grubu Vakfı tarafından karşılanmış olup işçilikleri Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi tarafından karşılanmıştır. İşçilik bedelleri İş-Kur il Müdürlüğünün proje katkısıyla ödenmiştir. Kalan 12 okulumuzun malzeme ihtiyaçları yine Vakıfça karşılanmış, işçilik ücretleri İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünce karşılanmıştır. 



Vahap Kaygusuz/Net Haber 


Geri Dön