30 / 04 / 2024

Malatya’daki Çakmak Kışlası'na okul yapılacak!

Malatya’daki Çakmak Kışlası'na okul yapılacak!

Malatya’daki Çakmak Kışlası’nın Altay Kışlası’na taşınmasıyla oluşacak 2 milyon 300 bin metrakelik alan eğitim amaçlı kullanılacak. Kent merkezindeki dev araziye okul yapılması planlanıyor.




15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınan kararla şehir dışına taşınan kışla arazilerinin nasıl değerlendirileceği merak edilirken, Malatya'dan bu soruya cevap olacak güzel bir girişim geldi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, kendi seçim bölgesi olan Malatya'daki Çakmak Kışlası arazisinin eğitim amaçlı kullanılacağını söyledi. Bakan Tüfenkçi, Altay Kışlası'na taşınacak Çakmak Kışlası'ndan geriye kalan 2 milyon 300 bin metrekarelik araziye okul yapılacağını söyledi.

BAKANLIKLA GÖRÜŞTÜ

Tüfenkçi, “Çakmak Kışlası'nın kullanılmayan alanları için Milli Savunma Bakanlığı'yla görüştüm. Valilik ve belediye 1-2 ay içinde çalışmasını tamamlayacak. Çakmak Kışlası'nı Malatyalıların hizmetine kazandıracağız” dedi. Şimdilik pistleri askeriyeyle ortak kullanılan Erhaç Havalimanı'nda da yenilik yapılacağını anlatan Tüfenkçi, “Erhaç Havalimanı'nın pistleri askeriyeyle ortak kullanılıyor. Havalimanına ikinci terminal binası yapılarak, asker sivil ayrılacak” değerlendirmesinde bulundu.



Yeni Şafak


Geri Dön