28 / 04 / 2024

Malatya'daki inşaat firmaları engelli işçi bulamıyor!

Malatya'daki inşaat firmaları engelli işçi bulamıyor!

Engelliler iş bulamamaktan, işveren ise engelli eleman bulamamaktan şikayetçi. İŞKUR Malatya İl Müdürü Vahap Tornan, Malatya'daki inşaat firmalarından bazılarının engelli işçi bulmakta güçlük çektiğini söyledi.



İŞKUR Malatya İl Müdürü Vahap Tornan, Malatya'daki inşaat firmalarından bazılarının engelli işçi bulmakta güçlük çektiğini söyledi. 


Engelliler iş bulamamaktan, işveren ise engelli eleman bulamamaktan şikayetçi. Özellikle bazı inşaat firmalarının engelli işçi bulmakta güçlük çekmesi 'Engelliler inşaat firmalarında çalışmak istemiyor mu?' sorusunu akıllara getirirken, İŞKUR İl Müdürü Vahap Tornan Malatya'da engelli vatandaş çalıştırmayan neredeyse hiçbir iş yeri kalmadığını belirterek, bunun çok sevindirici olduğunu söyledi. 


HER PERŞEMBE SEÇİM YAPILIYOR

Her perşembe günü İŞKUR'da engelli vatandaşların işe girmesi için seçim yapıldığını ifade eden Tornan, "Her perşembe burada engelli işçi seçimi oluyor. Engellilerle işletmeleri burada buluşturuyoruz. 

Bu Malatya'da oturdu. Engelli arkadaşlarımız şunu iyi bilsinler ki, engelli işçi açığı olan işletmelerde biz duruma hakim oluyoruz ve bu arkadaşlarımızı işe yerleştiriyoruz. Öte yandan engellilerimiz inşaat firmalarına gitmiyor. Şu anda 3-4 inşaat firmamız engelli işçi bulmakta güçlük çekiyor" şeklinde konuştu. 


"İŞTEN ÇIKARILMA KORKUSU VAR" 

İnşaat firmalarının engel derecesine göre işçi aldığını da belirten Tornan, "Mesela inşaat firmaları görme engelli bir vatandaşı, bir bacağı olmayan vatandaşı alamaz. İç hastalıklar dolayısıyla engelli sayılan vatandaşları inşaat firmaları daha çok tercih ediyor. Örneğin vatandaş şeker, tansiyon hastasıdır, iç organlarından birisi noksandır ve bundan dolayı yüzde 40 ve üzeri rapor alan engelli vatandaşlarımız inşaat şirketlerinde sorunsuz olarak istihdam ediliyorlar. Engelliler açısından nedense inşaat sektörü hoş karşılanmıyor. Belki de kış geldiğinde çıkarılacakları düşüncesiyle gitmek istemiyorlar ama böyle bir durum söz konusu değil" ifadelerini kullandı. 


Malatya Bu Sabah


Geri Dön