27 / 04 / 2024

Malatya'daki kalıcı konutlar için ilk kazma vuruldu! TOKİ ilk etapta 1.073 konut inşa edecek!

Malatya'daki kalıcı konutlar için ilk kazma vuruldu! TOKİ ilk etapta 1.073 konut inşa edecek!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya Battalgazi'de, TOKİ eliyle ilk etapta 1.073, devamında inşa edilecek 750 konut için ilk kazmanın vurulduğu açıklandı. İşte ayrıntılar...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya Battalgazi'de, TOKİ eliyle ilk etapta 1.073, devamında inşa edilecek 750 konut için ilk kazmanın vurulduğuna dikkat çekti. 

Bakan Murat Kurum, sosyal medya hesabından Battalgazi ilçesindeki kalıcı konut çalışmaları ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. 

Malatya daki kalıcı konutlar için ilk kazma vuruldu! TOKİ ilk etapta 1.073 konut inşa edecek!

Afet konutlarının yanı sıra Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi çerçevesinde inşa edilen konutların da hızlı bir şekilde yükseldiğinin altını çizen Bakan Kurum, "Malatya Battalgazi'de ilk kazmayı vurduk. İlk etapta 1073, devamında ise 750 yuvamızı inşa edeceğiz. Hemen yanı başında 'İlk Evim' projemizdeki sosyal konutlarımız da devam ediyor" dedi ve İlk Evim'in devam edeceğini afet konutlarının da hızla yükseleceğini belirtti. 

İşte ayrıntılar...


Geri Dön