04 / 05 / 2024

Malatya'daki kerpiç evlerin yenileme çalışmaları başladı!

Malatya'daki kerpiç evlerin yenileme çalışmaları başladı!

2011 yılında Malatya'nın valisi Ulvi Saran tarafından projelendirilerek yapımına başlanan ve daha sonra uzun süre atıl durumda bekleyen "Kerpiç Evler" de yenileme çalışmalarına başlandı.



Malatya'daki Kerpiç evlerin yapımına Kongre Kültür Merkezi yanında 10 Haziran 2011 tarihinde 2 milyon 837 bin 873 TL keşif bedeli 17 adet olarak yapılmasına başlanılmış ve 2 kerpiç ev daha sonra ruhsatsız olduğu için yıkılmıştı. 


Yaklaşık 5 yıldır atıl durumda bekleyen ve yer yer sıvaları dökülen, zaman zaman da vatandaşların şikâyetlerine konu olan kerpiç evlerin yeniden onarımına başlandı. Kongre Kültür Merkezi arkasında kurulan şantiye vasıtasıyla evlerin dışına yapılan toprak sıvalar sökülmeye başlandı. Yapılan çalışmaların bir yıl içerisinde tamamlanması planlanırken sonrasında da çevre düzenlemesinin yapılarak hizmete sunulacağı öğrenildi. Restore edilecek evler içerisinde Malatya'nın otantik yapısında uygun, Kent tarihi müzesi, Malatya mutfağı, kafeterya ve anı evi, resim, müzik ve fotoğraf atölyesi, çocuk kulübü olarak değerlendirilmesi planlanıyor. 



Net Haber


Geri Dön