29 / 04 / 2024

Malatya'ya Atmalılar İlköğretim Okulu yaptırıldı!

Malatya'ya Atmalılar İlköğretim Okulu yaptırıldı!

Malatya'nın Arguvan ilçesine bağlı Kömürlük köyünde 8 derslikli modern ilköğretim okulu yaptırıldı

 



Malatya'nın Arguvan ilçesine bağlı Kömürlük köyünde ortak bir kararla sigarayı bırakan köylüler, tasarruf ettikleri sigara parasıyla 8 derslikli modern ilköğretim okulu yaptırdılar.

Kömürlük Köyü Muhtarı Haşim Güller, AA muhabirine yatığı açıklamada, köyde yaşayan sigara tiryakilerinin 2007 yılında sigara bırakma kararı aldıklarını söyledi.

Köy genelinde sağlıklı yaşam için sigara bırakma kampanyası düzenlediklerini anlatan Güller, daha sonra tiryakilerin sigara harcamalarının eğitim için kullanmayya karar verdiklerini söyledi.

Sigarayı bırakma kampanyasına köylülerin büyük destek verdiğini anlatan Güller, şöyle konuştu:

"Köyümüz sakinleri tarafından kurulan Atmalılar Derneği'nin katkılarıyla 2 yıl önce başlattığımız sigarayı bırakma kampanyamıza tüm köyün fertlerinden destek geldi. Köylüler olarak kısa süre içinde sigarayı bıraktık. Her gün spor da yapmaya başladık. Bir süre sonra sigara bırakarak elde ettiğimiz tasarrufu eğitime aktarma kararı aldık. İki yıl içinde sigara bırakarak elde ettiğimiz tasarruflar, çocuklarımıza bu modern okulu getirdi."

Okul yaptırmak için İstanbul'da yaşayan hemşehrilerinden de destek aldıklarını dile getiren Güller, okulun 1 milyon liraya mal olduğunu söyledi.

Güller, köyde sigara içmeye devam eden yalnızca iki yaşlının kaldığını, onların da bırakması için çalıştıklarını kaydetti.

-"ÇOCUKLARIMIZ ARTIK DAHA MUTLU"-
Tiryakilerin sigara paralarıyla yaptırılan Atmalılar İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Kızılkaya, köylülerin örnek bir davranış sergileyerek sigarayı bıraktıklarını, kampanyanın devamında ortaya çıkan okul sayesinde öğrencilerin daha mutlu ve rahat bir ortamda eğitim gördüklerini söyledi.

İki katlı olan okulda engelliler için asansör, kütüphane, laboratuvarın bulunduğuna dikkati çeken Kızılkaya, "Başta kampanyaya destek vererek bu okulun yapılmasında rol oynayan iş adamlarımıza ve örnek davranışlarıyla gelecek nesillere çok güzel miraslar bırakan duyarlı köylülere çok teşekkür ediyorum"
dedi.
AA


Geri Dön