29 / 04 / 2024

Male Havalimanı için TAV'a ortaklık teklifleri yağıyor

Male Havalimanı için TAV'a ortaklık teklifleri yağıyor

Sadi Şener, Maldivler'deki Male Havalimanı için Hint ve Avrupalı şirketlerden `ortaklık teklifleri yağdığını' söyledi



TAV Havalimanları Holding Üst Yöneticisi Sani Şener Reuters ile yaptığı söyleşide, "2009 ciromuz 1.84 milyar lira olurken, net kârımız 108.7 milyon lira olarak gerçekleşti. Portföyümüzdeki 10 havalimanında yolcu sayısında ocak-şubat döneminde yüzde 18 artış sağladık. Yolcu sayısının 2010'da minimum yüzde 10 artmasını beklediğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz. Gelirlerimizin yüzde 10 ila 12 artacağını tahmin ediyoruz" dedi.

TAV, portföyünde bulunan 3 kıtadaki havalimanlarında geçen yıl 42 milyon yolcuya hizmet verdi. Atatürk Havalimanı'nda da geçen yıl yaklaşık 30 milyon yolcu hizmet aldı. Şener, Atatürk Havalimanı'nda bu yıl yolcu sayısındaki büyümenin çift haneli olmasını beklediklerini ifade etti. Maldivler'deki Male Havalimanı için ön yeterlilik aldıklarını hatırlatan Şener, Hint ve Avrupalı şirketlerden `ortaklık teklifleri yağdığını' da belirtti.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın trafik rakamlarındaki büyümenin kendileri için bir tehdit oluşturmadığını söyleyen Şener, "Sabiha Gökçen düşük maliyetli uçuşlar için kurulmuş bir havaalanı. Bizim yolcumuzu almıyorlar. Bunu rakamlarımızda görüyoruz" dedi.
Cumhuriyet


Geri Dön