14 / 05 / 2024

Malezya inşaat sektörü yüzde 4,1 büyüdü!

Malezya inşaat sektörü yüzde 4,1 büyüdü!

Malezya ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 8,9 büyüdü



Malezya Merkez Bankası (Bank Negara), bu yılın ikinci çeyreğinde ekonominin, iç ve dış talebin güçlü olması nedeniyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 büyüdüğünü açıkladı. Malezya ekonomisi ilk çeyrekte de, geçen yıl ilk çeyreğe göre yüzde 10,1 büyümüştü.

İlk çeyrekte yüzde 17´den fazla büyüyen imalat sektörü ikinci çeyrekte yüzde 15,9, hizmetler sektörü yüzde 7,3, inşaat sektörü yüzde 4,1 ve tarım sektörü yüzde 2,4 büyüdü.

Merkez Bankasından yapılan açıklamada, "İç ekonominin güçlü özel sektör talebiyle desteklenmesi, güçlü kalmaya devam etmesi bekleniyor" denildi.

Bank Negara Başkanı Zeti Ahtar Aziz, ekonominin yılın ilk yarısında geçen yıl aynı döneme göre yüzde 9,5 büyüdüğünü ve bu yıl için yüzde 6 olan büyüme hedefinin geçilebileceğini söyledi. Zeti, mevcut faiz oranlarının "büyüme ve enflasyon görünümüne uygun ve tutarlı" olduğunu da belirtti.

İlk çeyrekte yüzde 1,3 olan enflasyon oranı, ikinci çeyrekte gıda ve içecek fiyatlarındaki yükseliş yüzünden yüzde 1,6 oldu. Bank Negara, gösterge faiz oranını Temmuz ayında yüzde 2,75´e çıkardı.

Küresel krizin etkisini ciddi biçimde hissettirdiği 2008 yılında bu oran yüzde 3,5 idi.
AA


Geri Dön