28 / 04 / 2024

Maliye Bakanı Şimşek, 'Çilek Bebek Odaları' nı inceledi!

Maliye Bakanı Şimşek, 'Çilek Bebek Odaları' nı inceledi!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB) kapsamında kurulan Çilek standını ziyaret ederek, Çilek Mobilya Kurucusu ve Genel Müdürü Muzaffer Çilek ile bebek odalarını inceledi...




Çilek'ten yapılan açıklamaya göre, CNR Holding tarafından, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) iş birliğinde gerçekleştirilen İSMOB'un açılışına katılan Şimşek, açılış konuşmalarının ardından fuar alanındaki stantları gezdi.


Çilek standını ziyaret eden, Maliye Bakanı Şimşek’in bebek odaları ilgisini çekerken, Şimşek Çilek'in yeni tasarımı fayton beşik Fairy serisi önünde fotoğraf vererek odaları çok beğendiğini söyledi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek, Mobilya sektörünün profesyonellerinin İSMOB'da hem ticaret hacmi oluşturduğunu hem de dünya mobilya modasına yön verecek yeni modellerini tanıtma imkanı bulduğunu belirtti.


Çilek, fuarda yirminin üzerinde farklı seriyi halısından aydınlatmasına, yatağından yorganına kadar tüm oda ihtiyaçları ve aksesuarlarıyla birlikte sergileyecekleri bilgisini vererek, Çilek'in en yeni tasarımlarından Strawberry serisinin tanıtımını yapacaklarını paylaştı.


Fuarın yeni ülkelere gitmek için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Talha Çilek, geçen seneki fuarda tohumları atılan Hindistan başarısının bu sene de yeni ülkelerle devam edeceğini kaydetti.


Çilek, İSMOB 2014'te yeni girişimcilerle tanışıp, yeni mağazalar açmayı hedeflediklerini belirterek şu bilgileri verdi:


"Geçen sene IMOB Fuarında Hintli iş ortağımız ile tanıştık. Akabinde bu ülkede mağaza açan ilk Türk markası olduk. Yakında Hindistan'da ikinci mağazamızı da açacağız. Aynı şekilde hedefimizde Endonezya, Yeni Zelanda, Özbekistan, İngiltere, Tanzanya, Kenya ve Çin gibi yeni ülkeler var."


2013 yılında ulaşmak istedikleri hedefleri yakaladıklarını söyleyen Çilek şunları aktardı:


"Geçen yıl 10 milyon lira yatırım yaparak ortalama yüzde 16'lık bir büyüme gerçekleştirdik. Bu yıl da yatırımlara devam ederek yüzde 20 oranında büyümek istiyoruz. 25'i yurt içinde, 25'i de yurt dışında olmak üzere 50 yeni satış noktası açmayı hedefliyoruz. Çilek olarak 2012'de hedeflediğimiz yüzde 12'lik büyüme oranını yakaladık, bu yıl ise hedefimiz yüzde 16. Ciromuz şu an itibariyle 200 milyon lirayı aştı, ancak 2013'te bunu 256 milyon liraya çıkarmayı hedefliyoruz. Şu anda 2 bin kişilik kocaman bir Çilek Ailesiyiz. 2013 yılında ailemiz büyümeye devam edecek. 2013 yılında 300 kişilik yeni bir istihdam yaratmak yine hedeflerimiz arasında yer alıyor. En büyük yatırımımız insana olacak."


Açıklamada paylaşılan bilgilere göre, fuarda yirminin üzerinde farklı seriyi halısından aydınlatmasına, yatağından yorganına kadar tüm oda ihtiyaçları ve aksesuarlarıyla birlikte sergileyen Çilek'in en yeni tasarımlarından Strawberry serisi ise ilk kez görücüye çıktı.


Son zamanların vintage akımı içinde yeniden gündeme gelen puantiyenin kullanıldığı yeni seri Strawberry'i anlatan Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek, seriye ilişkin şu detayları paylaştı:


"Puantiye desen dediğimiz -polka dots- 1920'lerde modaya girmiş, hiçbir zaman eskimemiş bir tasarım unsuru. Özellikle hazır giyimde dünyaca ünlü markaların hem yetişkinler hem de çocuklar için kullandığı bu trend bir yandan klasik bir hava yansıtırken diğer yandan da eğlence, sevimlilik ve yaratıcılık duygularını da beraberinde getiriyor. Çilek denince de akla ilk gelen logomuz ve beneklerimiz, çocukların markamıza duydukları sevgi ile dünyanın eskimeyen tasarım unsuru bir araya gelince ortaya Strawberry serisi çıktı."


- Çilek, Black Pirate Serisi ile İSMOB Tasarım Yarışmasında


Açıklamada yer alan bilgilere göre, fuar kapsamında her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen İSMOB Tasarım Yarışmasına Çilek, eskitme ve gerçek ahşap hissi veren dokusuyla çocukların odalarında Karayip rüzgarları estiren tasarımı Black Pirate ile katıldı. 


Seriye eklediği Köpek Balığı Çalışma Masası ile tasarımı daha da zenginleştiren Çilek, gerçek bir korsan gemisi görünümündeki yelkenli karyolası, hazine sandığını andıran pufu, özel nevresim takımı ve perdesinden harita desenli halısına kadar tüm eğlenceli aksesuarları ile çocukların favorisi olarak tasarımının başarısını tescillemek istiyor.


AA


Geri Dön