29 / 04 / 2024

Maliye'nin sosyal tesis satışında katılım olmadı!

Maliye'nin sosyal tesis satışında katılım olmadı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in toplam satışlar sonucu 152 milyon lira gelir elde etmeyi planladığı sosyal tesis satışında ilk ihaleye katılım olmadı



En değerli tesis olarak görülen Manavgat'ta teklif gelmedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in büyük umutlarla açıkladığı sosyal tesis satışında yüzler gülmedi. 152 milyon lira gelir beklenen paketin içindeki en değerli kampa talip çıkmadı.
Antalya Manavgat'taki Maliye kampının ihalesi perşembe günü yapıldı. Edinilen bilgiye göre ihale öncesinde ilgilenen yatırımcılar bulunuyordu. Ancak ihalenin yapıldığı gün herhangi bir teklif gelmedi. Uzmanlara göre teklif gelmemesinin sebebi yatırımcının bedeli yüksek bulması. Marmaris kampı için ise geçici teminat oranı yüzde 20'den 10'a düşürüldü ve ihale tarihi ağustos sonuna ertelendi. Marmaris kampı da daha önce 5 kez ihaleye çıkarılmış ancak satılamamıştı.
Maliye Bakanı Şimşek, temmuz ayının başında bir basın toplantısı yaparak kamu idarelerinin elinde 779 sosyal tesis bulunduğunu, bu tesislerin satışına yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Öncülüğünü de kendilerinin yapmak istediğini anlatan Şimşek bu çerçevede İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Muğla ve Bursa illerindeki 12 taşınmazın 152 milyon lira tahmini bedelle ihaleye çıkarılacağını açıkladı. Daha önce 2-5 Ağustos tarihleri arasında ihalesi yapılacağı söylenen bu taşınmazlardan büyük bir kısmının ihale tarihi değiştirildi ve bu ayın sonlarına atıldı.
 
En değerli tesis Manavgat
Paket içinde satılacağına kesin gözüyle bakılan ve en çok gelir beklenen tesis Antalya Manavgat'taki tesisti. Manavgat-Çolaklı'da bulunan kampın yeri de turizm bölgesi olarak kabul ediliyor. 180 odası olan kampın tahmini bedeli 63.4 milyon liraydı. Bazı uzmanlar kamp için yüksek bir değer biçildiğini ve ihaleye bu nedenle katılım olmadığını ileri sürdü. Manavgat Mal Müdürlüğü şimdi ihaleye katılım olmadığına ilişkin Maliye Bakanlığı'na ilgili yazıyı yazdı. Maliye Bakanlığı kamp için tekrar ihaleye çıkılıp çıkılmayacağını değerlendirecek. Bu arada tesis Ramazan Bayramı'nda da açık olacak. Maliye Bakanlığı kampa katılmak isteyenlerden talep topluyor.
 
Marmaris'e yeni ihale tarihi
Yine paket içinde önemli gelir beklentisi olan Marmaris kampının da ihale tarihi değiştirildi. 5 Ağustos tarihinde ihalesi yapılacağı ilan edilen kampın yeni ihale tarihi 26 Ağustos. Daha önce 5 kez satışa çıkarılan ancak satılamayan Marmaris kampı için `neden satılamadığı' konusunda denetim dahi yapılmıştı. Marmaris kampının yanı sıra Ankara'daki taşınmazların ihale tarihi 18 Ağustos, Bursa'daki ihalenin tarihi 31 Ağustos, İzmir'deki 25 Ağustos, Muğla-Datça'daki taşınmazın ihale tarihi de 25 Ağustos'a ertelendi.
Referans-Neşe Karanfil


Geri Dön