28 / 04 / 2024

Maliyet farkı arttı! Süte yeni zam geliyor

Maliyet farkı arttı! Süte yeni zam geliyor

Ulusal Süt Konseyi tarafından açıklanan çiğ süt referans fiyatı 15 Ekim’den bu yana 8.5 lira olarak uygulanıyordu. Ancak, Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) tarafından yapılan 1 litre sütün maliyet hesabı süt üreticisinin zararını ortaya koydu. Bu durum ise süte yeni zam



Ulusal Süt Konseyi, Aralık ayı 1 litre sütün üretim maliyetini 8.74 TL olarak açıklarken, TÜSEDAD’ın yaptığı hesapta 1 litre sütün çiftçiye üretim maliyeti 12.90 liraya kadar yükseldi. Ortaya çıkan maliyet hesapları, Ulusal Süt Konseyi’nin referans fiyatı baz alındığında çiftçinin nasıl zararına üretim yaptığını ortaya koydu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön