29 / 04 / 2024

Maltepe Esenkent yaya üst geçidi kaldırılıyor!

Maltepe Esenkent yaya üst geçidi kaldırılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Maltepe Esenkent D - 100 Karayolu üzerinde bulunan Metro İstasyonu önündeki yaya üst geçidini kaldırıyor. Yayaların geçişleri metro alt geçidi ile sağlanıyor.




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatları ile  ana arterler üzerinde bulunan yaya üst geçitleri kaldırılmaya devam ediyor. Yayaların rahat geçişlerini sağlayabilmek amacıyla Sirkeci, Pertevniyal, İTÜ Ayazağa ve  Topkapı Pazartekke yaya üst geçidi kaldırıldı.


Esenkent yaya üst geçidi kaldırma çalışmaları 24 Ocak Cumartesi gece yarısı saat 00.10'da başlayacak. İlk etap söküm çalışmaları Sabah saat 06.00'ya kadar sürecek. İkinci etap çalışma  25 Ocak Pazar gecesi saat 00.10'da başlayacak ve aynı şekilde sabah saat 06.0'da tamamlanacak. Çalışmalar süresince  yolda kontrollü geçiş sağlanacak. Sürücülerin alternatif yolları kullanmaları öneriliyor.


Çalışmalar tamamlandığında yayalar metro altgeçidini kullanacaklar. Köprünün güvenli bir şekilde söküm ve kaldırılma çalışmaları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldı.



İBB


Geri Dön