02 / 05 / 2024

Maltepe'de evlerini TOKİ ile değiştirenlere tapuları verildi

Maltepe'de evlerini TOKİ ile değiştirenlere tapuları verildi

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde evlerini TOKİ konutlarıyla değiştiren Başıbüyük Mahallesi sakinlerine tapularını dağıttı



Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde evlerini  TOKİ  konutlarıyla değiştiren Başıbüyük Mahallesi sakinlerine tapularını dağıttı. Belediye Başkanı Zengin, vatandaşlar arasından ödeme güçlüğü çeken 9 aileye de desteğini esirgemedi. "Ne yazık ki size yardım için yasal olanaklarım yok" diyen Belediye Başkanı bulduğu çözüm yolunu devreye soktu. "Ben Maltepe'de birçok işi imece usulü yöntemlerle çözüyorum. Sağlık ocakları, okullar bağışçılar aracılığı ile yapılıyor. Sizler için de böyle bir yöntem geliştirdim. En mağdur durumda olan aileler belirlendi.  Ben Belediye Başkanı olarak yardım isteyen ailelerimizin elini tutuyorum. Bu konuda sizlere yardım için bir vatandaşımız bize destek verdi. Ben kendim için değil, sizler için, ihtiyacı olan bütün vatandaşlarımız için sahip olduğum her olanağı kullanıyorum" sözleri ile ilçedeki dayanışma ruhuna atıfta bulunan Başkan ailelere çeklerini verdi.  Ailelere çeklerini verirken imzalanan protokolün, yardımı yapan vatandaş için olduğunun altını çizdi.

Maltepe'de mutlu yıkım

Yeni evleri Maltepe Belediye Başkanı'nın çektiği kura ile belirlenen vatandaşların önceki evleri de belediye tarafından en yüksek en kaz bedeli ödenerek satın alındı. Evlerin yıkılması sırasında da bugüne dek alışılagelen gerginlik dolu yıkımların aksine mutlu anlar yaşanması gözlerden kaçmadı.
Cumhuriyet


Geri Dön