14 / 05 / 2024

Malulen emekli olmak için kaç gün lazım 2022?

Malulen emekli olmak için kaç gün lazım 2022?

Malulen emekli nasıl olunur, Malulen emeklilik şartları nedir, Malulen emekli olmak için kaç gün lazım 2022? bu ve benzeri sorular sık sık sorulmaktadır. İşte malulen emekliliğe dair merak edilen detaylar!



kanser gelmektedir. Yani karaciğer, akciğer, cilt, lösemi, vb. çeşitler. Buna ek olarak  epilepsi, sara, parkinson sendromu, serebral palsi, demans, beyin tümörleri de gelmektedir. Multiple Skleroz (Ms), anemi, karaciğer sirozu, denge bozukluğundan kaynaklı tek başına ayakta duramama nedeni ile birlikte yaşanan işitme kaybı, görme azlığı, retina kanamaları, uzuv kayıpları, organ nakilleri, Behçet hastalığı, gastrointestinal kanamalar, tüberküloz, AIDS gibi hastalıkları da gelirken, ayrıca zeka gerilikleri daha net açıklarsak IQ 50 ve altı durumu, şizofreni ve bipolar bozukluklar malulen emeklilik şartlarını içine alan hastalıklara örnektir.

MALULEN EMEKLİ OLMAK İÇİN KAÇ GÜN LAZIM 2022?

Malulen emeklilik için en az 10 yıllık bir süre içerisinde çalışmış olmak gerekir. En az bin 800 günlük prim ödemesini yapılmış olunması gerekmektedir. Sigortalının faal olarak sigortalı bir şekilde çalışıyor olması Malullük durumunun tespiti hususunda da rapor alınmış olmalıdır.

MALULEN EMEKLİLİK BAŞVURU SONUCU NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Malulen emeklilik başvuru sonucunu müracaat ettiğiniz sosyal güvenlik il veya merkez müdürlüğünden gerekli bilgiyi alabilirsiniz.

MALULEN EMEKLİLİK AYLIĞI HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

Malulen emeklilik aylığı bağlanan bir sigortalıların malullük durumları, herhangi bir suiistimal durumunun olmaması adına devlet tarafından belirli zaman aralıklarıyla kontrol edilmektedir.

Buna göre sigortalının Türkiye’de veya yabancı bir ülke mevzuatına tabii olarak çalışması, kontrol muayenesi sonucu malullük durumunun ortadan kalkması aylığın kesilmesine sebep olmaktadır. Maluliyet aylığı alırken çalışmaya başlayan bireyin kesilen aylığı, kişi işten ayrıldıktan hemen sonra yeniden başvurması durumunda ve maluliyet durumun devam etmesi durumunda yeniden bağlanabilir.

TOGG başvuru nasıl yapılır?

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön