29 / 04 / 2024

Mamak'ta 280 metruk bina yıkıldı!

Mamak'ta 280 metruk bina yıkıldı!

Kentsel dönüşüm ve yenileme projeleriyle birlikte Mamak'ta dev bir dönüşüm başlatan Mamak Belediyesi bir yandan da ilçedeki metruk binaların yıkımlarını gerçekleştiriyor.




Kentsel dönüşüm ve yenileme projeleriyle birlikte Mamak'ta dev bir dönüşüm başlatan Mamak Belediyesi bir yandan da ilçedeki metruk binaların yıkımlarını gerçekleştiriyor. Mamak Belediyesi ilçede terk edilmiş halde bulunan yapıları gerekli önlemleri alarak yıkımlarını gerçekleştiriyor. 2016 yılı içerisinde Mamak Belediyesi toplam 280 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 


Metruk halde bulunan, ilçe halkının can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapılar; gelen talep ve şikâyetler doğrultusunda tek tek tespit ediliyor ve zabıta nezaretinde yıkım gerçekleştiriliyor. 


VATANDAŞLARDAN GELEN ŞİKAYETLER DEĞERLENDİRİLİYOR 

Özellikle madde bağımlılarının mesken olarak tuttuğu metruk binaların yıkılması da mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "İlçe sınırları içerisinde binlerce gecekonduyu hak sahipleriyle anlaşarak yıkan belediyemiz bir yandan da metruk hale gelen binaların yıkımını gerçekleştiriyor" şeklinde konuştu. 


Metruk binalar konusunda vatandaşlardan gelen talepleri doğrudan değerlendirmeye alan Mamak Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı ekipler gerekli incelemeleri yapıyor.  Ekipler ayrıca düzenli olarak bölgede taramalar yaparak metruk binaları saptayarak yıkımını gerçekleştiriyor. 


Zafer Gazetesi 



Geri Dön