28 / 04 / 2024

Mamak'ta okul bahçesindeki inşaat alanına çitli önlem!

Mamak'ta okul bahçesindeki inşaat alanına çitli önlem!

Ankara'nın Mamak ilçesinde, Açıkalın İlkokulu'nun bulunduğu alanda yapımı devam eden okulun inşaat malzemelerinin bulunduğu alanda panel çit çekilerek önlem alındı.



Ankara'nın Mamak ilçesinde Fahri Korutürk Mahallesi Natoyolu Caddesi üzerinde yer alan Açıkalın İlkokulu'na yaklaşık 200 metre mesafe uzaklıkta bulunan yeni okulun inşaatı tamamlanıyor.  Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Açıkalın İlkokulu'nun bahçesinin de bulunduğu alanda yer alan inşaat malzemeleri, yeni eğitim ve öğretim yılının başladığı ilk iki gün öğrenciler için tehlikeye neden oldu. Teneffüs arasında bahçeye çıkan öğrenciler,  inşaat demirleri ve molozları ile diğer malzemelerin yanında oynuyor. Çocuklar için büyük risk oluşturduğunu söyleyen veliler, bu duruma tepki gösterdi. Okul yönetimi ise, tepkiler üzerine inşaat malzemelerinin etrafına panel çit çekip önlem aldı.

VELİLER ENDİŞELİ

Veliler, çocukların teneffüs saatlerinde inşaat alanına girmesi durumunda görünmez kazaların yaşanabileceğini belirtti. İnşaat malzemelerinin etrafında yer alan panel çitin yeterli olmadığını söyleyen veliler, bu durumun bir an önce düzeltilmesi için talepte bulundu. İsmini vermek istemeyen bir veli, "Önlem alınması hepimiz için çok önemli. Çocuklarımızın başına bir şey gelse okul sorumlu olacak. Önlemlerin biraz daha arttırılması daha iyi olur. Çocuklarımız teneffüse çıkıyorlar, inşaattan 'başlarına bir şey düşer mi?' kaygısı yaşıyoruz" diye konuştu.

İnşaat çalışmalarının bu yıl tamamlanması gerektiğini söyleyen  bir başka veli ise "Bu sene bize biteceğini söylediler. Hala aynı şekilde devam ediyor. İnşaat çalışmaları devam ederken öğrenciler teneffüse çıkıyorlar. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.
 


Geri Dön