28 / 04 / 2024

Manavgat'ta afetzedelere 177 konteyner ev teslim edilecek!

Manavgat'ta afetzedelere 177 konteyner ev teslim edilecek!

Manavgat'ta meydana gelen yangınlar sonrasında evlerini kaybeden vatandaşlar için köylere kurulan 177 konteyner yakın zamanda vatandaşlara teslim edilecek. 



Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı  (AFAD), Manavgat'ta yangın nedeniyle evlerini kaybeden vatandaşların kalması için 2020 konteyner kurulumu yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 177 konteynerin içine eşyalar yerleştirilirken 25 konteynerin  altyapı, elektrik ve su hattı bağlama çalışmaları devam ediyor. 

Belirlenen tespitler çerçevesinde evi yıkılmış, yıkılmak üzere olan veya ağır hasarlı evlere sahip aileler için hazırlanan 21 metrekarelik konteynerlerde, yatak ve oturma odası, mutfak, duş ve lavabo yer alıyor. 

Manavgat ta afetzedelere 177 konteyner ev teslim edilecek!

Dört kişilik aile için tasarlanan konteynerlerin içerisine, AFAD ekipleri tarafından ailelerin acil ihtiyaçlarını gidermesi için 4 katlanır yatak, 4 yastık, 4 nevresim takımı, bardak, tabak, tencere, tava, kepçe, kaşık, çatal, tuzluk, bulaşık malzemeleri ve elektrikli ocak yerleştirildi. Ek olarak olası yangınlara karşı konteynerlere 2'şer yangın tüpü ve bölgenin sıcak olmasından dolayı klima konuldu. 

Konteynerlerin anahtarlarının isteyen yangın mağdurlarına yakın zamanda teslim edilmesi hedefleniyor. Diğer yandan, AFAD Başkanlığı tarafından Manavgat'a gönderilen 400 yaşam konteynerinden 202'sinin tespitler dahilinde yerleştirildiği, geriye kalanların talepler doğrultusunda kurulacağı, ihtiyaç durumuna göre başka bölgelere gönderileceği ifade edildi.

Evi yanan vatandaşlara 50 bin TL'ye kadar kira ve eşya yardımı yapılacak! 


Geri Dön