28 / 04 / 2024

Manisa Alaşehir Hükümet Konağı için arsa tahsisi yapıldı!

Manisa Alaşehir Hükümet Konağı için arsa tahsisi yapıldı!

Alaşehir'de Hükümet Konağı projesi için geri sayım başladı. İlçe Kaymakamı Osman Bilgin yeni Hükümet Konağı projesinin 2016 yılı programına alındığını ve konak için arsa tahsisinin yapıldığını belirtti.



Alaşehir'de tüm bürokratik işlemlerin tek çatı altında çözülebilmesi amacıyla 12 dönümlük alanda yapılması planlanan yeni Hükümet Konağı projesi için geri sayım başladı. İstasyon Mahallesi'nde eski DSİ binalarının bulunduğu 12 dönümlük alanın Hükümet Konağı yapılması kararı oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından başlatılan çalışmaların olumlu sonuç verdiği ve projenin 2016 yılı yatırım programına alındığı belirtildi. 


Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Alaşehir'de ihtiyaç haline gelen ve vatandaşlarımıza daha sağlıklı bir hizmet verebilmek amacıyla yeni Hükümet Konağı yapımına karar vermiştik. Bu doğrultuda yer tespit çalışmalarını yaptık. İlçemizde bulunan resmi kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ile yaptığımız toplantıda, Devlet Su İşleri müdürlüğünün eski binalarının bulunduğu bölgede, 12 dönüm alanı Hükümet Konağı yapılması için tahsis ettik. Yaptığımız yazışmalar ve girişimler sonunda Hükümet Konağı projemiz 2016 programına alındı. Hükümet Konağı Projesi Selçuklu Mimarisi esas alınıp ve Alaşehir'in de yerel mimarileri göz önüne tutularak inşa edilecek. Yeni yapılacak ve içerisinde tüm kurumların hizmet verebileceği, vatandaşlarımızın tüm resmi işlemlerini aynı binada tamamlayabileceği. Hükümet Konağımız vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun." dedi. 


Alaşehir'de halen hizmet veren Hükümet Konağı binasının, 2013 yılında yapılan depreme dayanıklılık ölçümleri sonucunda olumsuz rapor verildiğini hatırlatan İlçe kaymakamı Osman Bilgin." Alaşehir Hükümet Konağı 2013 yılında depreme dayanıklılık ölçümleri sonucunda, binanın güçlendirmesi gerektiğini ancak ekonomik olmadığı için yeni bir binanın yapılması uygun olacağı yönünde rapor verilmişti "dedi. 


Hür Işık Gazetesi


Geri Dön