04 / 05 / 2024

Manisa Büyükşehir Belediyesi Yaşam Memnuniyeti Araştırması'nda 1. oldu!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Yaşam Memnuniyeti Araştırması'nda 1. oldu!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yol ve kaldırım, engellilere yönelik hizmet ile yoksullara yardım hizmetlerinde Manisa'nın, 'Memnuniyeti en yüksek kent' seçilmesinin gururunu yaşadıklarını belirtti




Manisa Büyükşehir Belediyesi, TÜİK'in 2013 yılı için hazırladığı 'Yaşam Memnuniyeti Araştırması'nda lider çıktı. Hizmetlere yönelik soruların yöneltildiği araştırma sonunda yol ve kaldırım, engellilere yönelik hizmet ile yoksullara yardım hizmetlerinde Manisa'nın, 'Memnuniyeti en yüksek kent' seçilmesinin gururunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Hizmetlerimizden memnuniyet duyan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum" dedi. 


'Engelliye engel yok'

TÜİK'in Yaşam Memnuniyeti Araştırması'nda 'Yol ve kaldırım hizmetlerinden memnuniyet', 'Engellilere yönelik hizmetlerden memnuniyet' ve 'Yoksullara yardım hizmetlerinden memnuniyet' konusunda 81 il arasında memnuniyetin en yüksek olduğu il Manisa çıktı. 'Toplu taşıma hizmetlerinden memnuniyet' ve 'Yeşil alanların miktarından memnuniyet' sıralamasında üçüncü il olan Manisa, kanalizasyon ve şebeke suyu hizmetlerinden memnuniyette ise 7'nci sırada yer almayı başardı. 

Başkan Ergün, "2009 yılında 'her mahalleye eşit hizmet' düşüncesiyle yola çıktık. Bu sürede 57 mahallede girilmedik sokak bırakmadık. Altyapı çalışmalarımıza müteakip yol ve kaldırımlarda 'yeşil kuşak' gibi çok farklı çalışmalar yaparak Manisa'nın çehresini değiştirdik. Engelli vatandaşlarımızı da unutmayarak, kaldırımları güvenle kullanabilecekleri şekilde düzenledik. Görme engellilerimiz için hissedilebilir yüzeyler yaptık, sesli sinyalizasyon uygulamasını hayata geçirdik. Akülü araç kullanan engellilerimiz için de pek çok noktaya akü şarj istasyonları konumlandırdık, eve mahkum kalan engelli vatandaşlarımıza da akülü araç yardımında bulunduk" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön