24 / 07 / 2024

Yaşam Memnuniyeti Araştırması

Yaşam Memnuniyeti Araştırması

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yol ve kaldırım, engellilere yönelik hizmet ile yoksullara yardım hizmetlerinde Manisa'nın, 'Memnuniyeti en yüksek kent' seçilmesinin gururunu yaşadıklarını belirtti

İstanbul Planlama Ajansı açıkladı! İstanbul’da yaşamanın maliyeti haziranda aylık 63.524 Türk Lirası.

İBB'ye bağlı İPA’nın haziran ayına ilişkin ‘İstanbul’da Yaşam Maliyeti Araştırması’nı açıkladı. Bu kapsamda İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 79,5 oranında artarak, 63.524 Türk Lirası olduğu kaydedildi.

İPA araştırması: TOKİ ürettiği konutun 9 katı mağdur yarattı!

İstanbul Planlama Ajansı tarafından yapılan araştırmada paylaşılan detaylara göre Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ürettiği konutun 9 katı mağdurun oluşmasına neden oldu.

TOKİ mağdurlarının sorunlarının araştırılması önerisi reddedildi!

CHP’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması için verdiği Meclis araştırması açılması önerisi TBMM’de AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Merkez Bankası araştırmasından çıkan acı gerçek: Şirketler düşük faizli krediyi yatırıma değil, dövize yatırdı!

Merkez Bankası’nın araştırmasına göre, seçim ekonomisi uygulandığı dönemde şirketlere bol keseden dağıtılan düşük faizli krediler, yatırım ve istihdama yansımıyor. Şirketler aldıkları kredileri dövize yatırmayı tercih ediyor.

İstanbul’da bir öğrencinin aylık masrafı asgari ücreti geçti

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), Öğrenci Yaşam Maliyeti Araştırması’nın sonuçlarını bildirdi. Buna göre İstanbul'da yaşayan bir öğrencinin maliyeti 12 bin 500 TL’yi geçti. Eylül 2023 değerlendirmelerine göre, İstanbul’da yaşayan bir üniversite öğrencisinin aylık ve yıllık masrafı araştırıldı.

Borsada ‘tahtacı’ ve ‘balina’ hareketlerine dikkat! Spekülatif hareketlerin araştırılması için TBMM’ne önerge verildi!

CHP'li Mühit Kanko, Borsa İstanbul’daki spekülatif hareketlerin araştırmasına yönelik TBMM’ne bir araştırma önergesi verdi. Kanko, önergesinde, küçük yatırımcıların korunması için borsada ‘tahtacı’ olarak tabir edilen spekülatif hareketlerin araştırılmasını istedi.

İstanbul'da 4 kişilik ailenin yaşam maliyeti 42 bin 593 TL! Megakentte en çok zeytinyağı fiyatları arttı! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA), ‘İstanbul’da Yaşam Maliyeti Araştırması’nda yer alan sonuçlara göre,  İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 2022'nin aynı ayına göre yüzde 80,59 arttı ve 42 bin 593 TL oldu. İşte o rakamlar...

İstanbul'da yaşamanın maliyeti aylık 40 bin liraya dayandı!

İPA'nın yayımladığı, 'İstanbul’da Yaşam Maliyeti Araştırması' verilerine göre, kentte dört kişilik bir ailenin aylık ortalama yaşam maliyeti 40 bin liraya dayandı. 

İstanbul yaşam maliyetinde 185'inci sıraya yerleşti! Megakent 227 şehir arasında expat çalışanlar için cazibeli konumda!

Mercer, Yaşam Maliyeti Araştırması’nın sonuçlarını tek tek açıkladı. İstanbul yaşam maliyetinde, 227 şehir arasında 185'inci sıraya yerleşti. İşte ayrıntılar...

Araştırma sonucu: ‘İstanbul’da yaşayanların yüzde 67’si başka kente göçmek istiyor’

Kariyer.net’in yaptığı, “Deprem Sonrası Çalışma Hayatı Araştırması”nın sonuçları belli oldu. Deprem korkusu özellikle İstanbul'da yaşayıp 26-40 yaş aralığındaki çalışan yurttaşların yaşadığı kenti değiştirmek istemelerine sebep oldu. İşte depremin çalışanlar üzerinde yarattığı etkinin sonuçları...

2 bin 440 kişinin katıldığı araştırmanın sonucu belli oldu: Halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü destekliyor...

Areda Survey'in  Kentsel Dönüşüm araştırmasının sonuçları belli oldu. 2 bin 440 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre; Türk halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü desteklerken, yüzde 34,4’ü kentsel dönüşüme karşı çıkıyor.

İstanbul’da yaşamanın maliyeti açıklandı! Tam tamına 23 bin 586 lira!

İBB İstanbul’da 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyetini araştırdı. Ağustos ayı için yapılan araştırmanın sonucu dudak uçuklattı.

Satılık ve kiralık ev fiyatları katlandıkça katlandı! Barınma hakkının kolaylaşması için araştırma komisyonu kurulacak!

CHP İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz ve 21 Milletvekili vatandaşların barınma hakkına daha kolay ve ekonomik şekilde ulaşabilmesi için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verdi. İşte ayrıntılar...

Yaşam Memnuniyeti Araştırması Haberi

Yaşam Memnuniyeti Araştırması


Manisa Büyükşehir Belediyesi, TÜİK'in 2013 yılı için hazırladığı 'Yaşam Memnuniyeti Araştırması'nda lider çıktı. Hizmetlere yönelik soruların yöneltildiği araştırma sonunda yol ve kaldırım, engellilere yönelik hizmet ile yoksullara yardım hizmetlerinde Manisa'nın, 'Memnuniyeti en yüksek kent' seçilmesinin gururunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Hizmetlerimizden memnuniyet duyan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum" dedi. 


'Engelliye engel yok'

TÜİK'in Yaşam Memnuniyeti Araştırması'nda 'Yol ve kaldırım hizmetlerinden memnuniyet', 'Engellilere yönelik hizmetlerden memnuniyet' ve 'Yoksullara yardım hizmetlerinden memnuniyet' konusunda 81 il arasında memnuniyetin en yüksek olduğu il Manisa çıktı. 'Toplu taşıma hizmetlerinden memnuniyet' ve 'Yeşil alanların miktarından memnuniyet' sıralamasında üçüncü il olan Manisa, kanalizasyon ve şebeke suyu hizmetlerinden memnuniyette ise 7'nci sırada yer almayı başardı. 

Başkan Ergün, "2009 yılında 'her mahalleye eşit hizmet' düşüncesiyle yola çıktık. Bu sürede 57...