28 / 04 / 2024

İstanbul’da yaşamanın maliyeti açıklandı! Tam tamına 23 bin 586 lira!

İstanbul’da yaşamanın maliyeti açıklandı! Tam tamına 23 bin 586 lira!

İBB İstanbul’da 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyetini araştırdı. Ağustos ayı için yapılan araştırmanın sonucu dudak uçuklattı.



İBB’ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından gerçekleştirilen "İstanbul'daki Yaşam Maliyeti" araştırmasının sonuçları açıklandı. İstanbul Planlama Ajansı’nın gerçekleştirdiği araştırmaya göre 4 kişilik bir ailenin İstanbul'da yaşama maliyeti ağustos ayında 23 bin 500 lirayı geçti. Açıklanan rakamın son 12 ayda artış oranı ise yüzde 101.69 oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak çalışan İPA tarafından açıklanan İstanbul'daki Yaşam Maliyeti araştırmasının yaz ayları rakamları belli oldu.  Yapılan araştırma doğrultusunda ağustos ayında İstanbul’da yaşam maliyeti artış oranı yüzde 5,23 olarak gerçekleşti.Dört kişilik bir ailenin ağustos ayında yaşama maliyeti ortalaması ise 23 bin 586 lira olarak kayda geçti.  Ağustos ayında maliyetler temmuz ayına göre bin 173 lira arttı. Haziran ayı 21 bin 592 lira, temmuz ayı ortalaması ise 22 bin 413 liraydı.

İstanbul’da yaşamanın maliyeti açıklandı! Tam tamına 23 bin 586 lira!

Peki bu hesaplama nasıl yapılıyor?

Belirli bir yaşam standardını sürdürebilmenin maliyeti olarak tanımlanan yaşam maliyeti, tüketim tercihlerine, harcama eğilimlerine, sosyoekonomik koşullara göre farklılıklar gösterir.

Üç aylık periyotlarla yayımlanan  “İstanbul’da Yaşam Maliyeti Araştırması” ile İstanbul’da ortalama bir hanenin yaşam maliyetindeki değişiklikler ortaya konularak yaşam maliyetini etkileyen harcama grupları ve incelenen maddeler paylaşılmaktadır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön