13 / 05 / 2024

İstanbul’da yaşamanın maliyeti açıklandı! Tam tamına 23 bin 586 lira!

İstanbul’da yaşamanın maliyeti açıklandı! Tam tamına 23 bin 586 lira!

İBB İstanbul’da 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyetini araştırdı. Ağustos ayı için yapılan araştırmanın sonucu dudak uçuklattı.



AYLIK DEĞİŞİMLER

Ağustos ayında İstanbul’da yaşam maliyeti artış oranı yüzde 5,23 olarak gerçekleşti. Ağustos ayı değişim oranlarına göre İstanbul’da yaşam maliyetinin yıllık artış oranı yüzde 101,69 olarak gerçekleşti.

Ağustos ayında İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam 23.586 TL olarak ölçüldü. Buna göre İstanbul’da ortalama yaşam maliyeti, geçtiğimiz aya göre 1.173 lira artmış oldu.

EN YÜKSEK ARTIŞ SALÇADA YAŞANDI

Ağustos ayında geçtiğimiz aya göre en çarpıcı fiyat değişimlerinden biri yüzde 34 artışla salça olduğu görüldü. Yaşam maliyetini oluşturan ürünler arasında hanelerin sık kullandığı bazı ürünlerin aylık fiyat değişim oranları tek tek sıralandı.

İstanbul’da yaşamanın maliyeti açıklandı! Tam tamına 23 bin 586 lira!

Doğal gaz krizi Türkiye’ye yaradı! Avrupalılar kış için geliyor

12 ay boyunca karşılıksız 1.500 TL verilecek! Kira yardım ödemesi nasıl alınıyor?

OPEC+ kararı çıktı! Günlük 100 bin varil kesintiye gidecek! Brent petrol fiyatı ne olacak?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön