29 / 04 / 2024

Manisa İl Özel İdare'den 7 adet jeotermal saha 575 bin TL'ye!

 Manisa İl Özel İdare'den 7 adet jeotermal saha 575 bin TL'ye!

Manisa İl Özel İdaresi'nden sahiplerince terk edilmiş 7 adet jeotermal saha 6 Eylül 2012 Perşembe günü saat 14:00'de yapılacak ihalede satışa çıkacak



1) İdaremizce 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu hükümlerine göre jeotermal kaynak ve/veya doğal mineralli su arama ruhsatı verilen; ancak ruhsat sahiplerince terk edilmiş olan, aşağıda yeri, pafta ve koordinatı, KDV hariç muhammen bedeli ve geçici teminat bedeli tutarı belirtilen yedi adet saha 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanununun 10’uncu maddesinin birinci fıkrası (c) bendi uyarınca 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45’inci maddesi gereğince açık teklif usulüyle ihaleye çıkarılacaktır.

2) İhale, Manisa İl Özel İdaresi İl Encümeni toplantı salonunda 06.09.2012 Perşembe günü saat 14.00’da yapılacaktır.

3) İhale ile üç yıl süreli arama ruhsatı verilecek alanların nitelikleri aşağıdaki gibidir; 

1 Nolu saha: Manisa ili, Merkez ilçesi, Horozköy mevkiinde 3 bin 150 hektar alana sahip jeotermal sahanın muhammen bedeli 45 bin 906 TL, geçici teminat bedeli ise bin 377 TL olarak belirlendi.

2 Nolu Saha: Manisa ili, Merkez ilçesi, Y. Çobanisa beldesinde bin 478 hektar alana sahip jeotermal sahanın muhammen bedeli 344 bin 717 TL, geçici teminat bedeli ise 10 bin 341 TL olarak belirlendi.

3 nolu Saha: Manisa ili, Merkez ilçesi, Karaali-Akgedik-Keçili köyü'nde 2 bin 257 hektar alana sahip jeotermal sahanın muhammen bedeli 32 bin 890 TL, geçici teminat bedeli ise 986 bin TL olarak belirlendi.

4 Nolu Saha: Manisa ili, Alaşehir ilçesi, Kemaliye beldesi mevkiinde 481 hektar alana sahip jeotermal sahanın muhammen bedeli 21 bin 856 TL, geçici teminat bedeli ise  655 TL olarak belirlendi.

5 Nolu Saha: Manisa ili, Salihli ilçesi, Çabaklı Köyü'nde 125 hektar alana sahip jeotermal sahanın muhammen bedeli 21 bin 856 TL, geçici teminat bedeli ise 655 TL olarak belirlendi.

6 Nolu Saha: Manisa ili, Salihli İlçesi, Hasalan Köyü'nde 97 hektar alana sahip jeotermal sahanın muhammen bedeli 87 bin 427 lira, geçici teminat bedeli ise 2 bin 622 TL olarak belirlendi.

7 Nolu Saha: Manisa ili, Gölmarmara ilçesi, Yeniköy mevkiinde 2 bin 892 hektar alana sahip jeotermal sahanın muhammen bedeli 42 bin 149 TL, geçici teminat bedeli ise bin 264 TL olarak belirlendi.

4) İhaleye medeni hakları kullanmaya ehil Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, statüsünde jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sularla ilgili faaliyet yapabileceği hususu yer alan Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına göre kurulmuş tüzel kişiliği haiz şirketler, bu hususta yetkisi bulunan kamu iktisadi teşebbüsleri ile müesseseler, bağlı ortaklıkları ve iştirakleri ile diğer kamu kurum, kuruluş ve idareleri katılabilir.

5) İhaleye aşağıdaki belgelerle birlikte müracaat edilecektir;

a - Gerçek kişiler için;

1 - Müracaat dilekçesi,

2 - T.C. kimlik numarası,

3 - Tebligata esas kanuni ikametgah belgesi ve ayrıca irtibat için telefon ve faks numarası ile varsa e-posta adresi,

4 - Bağlı olduğu vergi dairesi, ili ve vergi numarası,

5 - Onaylı imza beyanı,

6 - Vekil olarak katılacakların noter tasdikli vekaletnameleri,

7 - Her sayfası imzalanmış şartname,

8 - Geçici teminat mektubu veya geçici teminatın nakit yatırıldığına dair banka dekontu.

b) Tüzel kişiler için;

1 - Müracaat dilekçesi,

2 - Şirketin kuruluş statüsünü ve son yönetimini gösteren ticaret sicil gazetesi, şirketin yönetim kurulu veya ortaklar kurulu üyeleri,

3 - Yönetimin onaylı imza sirküleri aslı,

4 - Bağlı olduğu vergi dairesi, ili ve vergi numarası,

5 - Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren noter tasdikli yetki belgesi,

6 - Vekil olarak katılacakların noter tasdikli vekaletnameleri ve noter tasdikli imza beyanı,

7 - Ortak girişim olarak katılacakların noter tasdikli ortak girişim beyannamesi ve ortak sözleşmesi ile ortak girişimi oluşturanların imza sirküleri,

8 - Her sayfası imzalanmış şartname,

9 - Geçici teminat mektubu veya geçici teminatın nakit yatırıldığına dair banka dekontu

6) İhale Şartnamesi ve ekleri, mesai saatleri içinde Manisa İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünde görülebilir. İhale şartnamesi 100,00 TL (Yüz Türk Lirası) karşılığında temin edilebilir. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanlarını satın almaları zorunludur.

7) İstekliler, tekliflerini yukarıda belirtilen ihale tarihi ve saatine kadar Manisa İl Özel İdaresi İl Encümenine verebileceği gibi, iadeli posta vasıtasıyla da gönderebilir. Son teklif verme tarihi ve saatine kadar İl Encümenine ulaşmayan teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

8) İstekliler, teklif ettikleri jeotermal sahaları için yukarıda tabloda belirtilen tutardan az olmamak üzere geçici teminat vereceklerdir.

9) Yukarıda belirtilen muhammen bedel tutarlarından KDV hariç olup ihale bedeli üzerinden KDV ayrıca ödenecektir.

İlan olunur.


Geri Dön