29 / 04 / 2024

Manisa Kula'ya yeni hastane müjdesi!

Manisa Kula'ya yeni hastane müjdesi!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa İl Sağlık Müdürü Hakan Bayrakçı’yı makamında ağırladı. Başkan Tosun, İl Sağlık Müdürü Bayrakçı ve beraberindeki heyet ile birlikte Kula’ya yapılacak yeni hastane arazisinde incelemelerde bulundu.




Kula’ya yapılacak olan yeni hastane için incelemelerde bulunmak üzere Kula’ya gelen Manisa İl Sağlık Müdürü Hakan Bayrakçı, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’u makamında ziyaret etti. Kula Devlet Hastanesi Başhekimi Vahit Demir’in de eşlik ettiği ziyarette İl Sağlık Müdürü Bayrakçı, yeni yapılacak olan hastane ile ilgili Başkan Tosun’a bilgi verdi. İl Sağlık Müdürü Bayrakçı, hastane yapımı için Sağlık Bakanlığı’na 35 Bin metrekare arazi tahsisini gerçekleştiren Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’a özel teşekkürlerini sundu. Yeni hastanenin, Kulalıların uzun yıllardır hasretle beklediği bir konu olduğunu ifade eden Başkan Tosun ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek Kula için hayırlı uğurlu olmasını diledi. 


Başkan Tosun, “Günü Kurtaran Değil Kula’yı Yarınlara Taşıyan Projeler Üretiyoruz’’

Hastanenin proje süreci hakkında İl Sağlık Müdürü Bayrakçı’dan bilgi alan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; "Kula Belediyesi olarak 2015 yılı haziran ayında hastane arazisini Sağlık Bakanlığı’na tahsis ettik. Artık değişen ve gelişen bir Kula var. Bu değişim her alanda yaşanıyor. Uzun yıllardır Kula’nın ihtiyaç duyduğu yeni hastane için yer belirlenmesi, imarının yapılması ve Sağlık Bakanlığı’na yer tahsisini gerçekleştirdik. Arazide kot çalışmalarını da yaparak hastane yerini inşaata hazır hale getirdik. İnşallah önümüzdeki nisan ayında proje süreci tamamlanacak olan yeni hastanenin kısa bir sürede de ihalesi yapılacak. Biz, günü kurtaran değil Kula’yı yarınlara taşıyan projeler geliştirerek elimizi taşın altına koyuyor ve bu noktada hastane yapılacak alanı şehir yapısına uygun hale getiriyoruz. Son zamanlarda yaptığımız Mevlana Caddesi’nin yenilenmesi, Celal Bayar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nun bu bölgeye taşınması ve Cumhuriyet Caddesi yani 25 metre genişliğindeki çevre yolu gibi projelerle birlikte yeni hastaneyi şehir ile bütünleştirmiş olacağız. Bu projelerin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.


Ziyaretin ardından Başkan Tosun, İl Sağlık Müdürü Bayrakçı, Başhekim Demir ve Kula Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Hikmet Gülmez, Kula Belediyesi tarafından Sağlık Bakanlığı’na arazi tahsisi gerçekleştirilen ve kot çalışmaları tamamlanan yeni hastane arazisinde incelemeler yaparak görüş alışverişinde bulundu. Arazideki incelemelerden sonra Kula Belediyesi Başkanlık makamına geçen Başkan Tosun ve beraberindekiler değerlendirme toplantısı yaptı. Başkan Tosun, hastane için özverili çalışmalarından dolayı İl Sağlık Müdürü Bayrakçı’ya teşekkür ederek, kendisine özel bir fincan takımı hediye etti.



Kula Belediyesi



Geri Dön