29 / 04 / 2024

Manisa OSB Çevre Paneli düzenledi!

Manisa OSB Çevre Paneli düzenledi!

Manisa OSB Dünya Çevre Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında Çevre Paneli düzenledi. OSB Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Cem Çöllü’de katıldı.





       Manisa Organize Sanayi Bölgesi Dünya Çevre Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında Çevre Paneli düzenledi. OSB Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Cem Çöllü’de katıldı.


         Dünya Çevre Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa Organize Sanayi Bölgesi tarafından Çevre Paneli düzenlendi. OSB Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Cem Çöllü, OSB Bölge Müdürü Funda Karaboran, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Mustafa Yılmaz, Çevre Mühendisleri Odası  İzmir  Şube Müdürü E. Helil İnay Kınay ile birlikte çevre il ve ilçelerden kurum temsilcileri katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan OSB Bölge Müdürü Funda Karaboran, çevreye duyarlı bir sanayi bölgesi olduklarını ifade ederek, bu konuda Türkiye’de birçok ile örnek olduklarını söyledi. Çevre ile ilgili konulara hassasiyetle yaklaştıklarının altını çizen Karaboran, düzenlenen panelin önemine dikkat çekti. Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Mustafa Yılmaz ise Manisa OSB’nin çevre konusunda örnek bir bölge olduğunu söyledi. Kentlerde ki çevre bilincinin oluşturulması ve denetimlerin sıklaştırılması konusunda belediyelere büyük görevler düştüğünün altını çizen Karaboran, bu konuda belediye başkanlarını duyarlı olmaya davet etti. Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı E. Helil İnay Kınay’da yaptığı sunumda Dünya’da çevre kirliliğinin gitgide arttığına dikkat çekerek, Dünya’daki uygulamalar ve Türkiye’de ki uygulamalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.


Çevreye Önem Veren Belediyeyiz


            Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Cem Çöllü’de düzenlenen panelin önemine dikkat çekti. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak çevre kirliliği ve bu konuda duyarlılık oluşturulması konusunda önemli adımlar attıklarının altını çizen Çöllü, çevre bilincinin oluşması ve çevre kirliliğinin önüne geçilebilmesi amacıyla birçok projeye imza attıkları söyledi. Katı Atık Bertaraf ve Atık Su Arıtma Tesisleri konusunda ilk kez kendi dönemlerinde önemli adımlar atıldığını ifade eden Çöllü, “Bu konuda yaptığımız çalışmalar bakanlık onayından geçti. Kısa sürede bununla ilgili projelerimizi de hayata geçirerek, kentimiz açısından büyük önem arz eden bu projeleri Manisa’ya kazandıracağız. Ayrıca Salihli ve Akhisar’da da bu projelerle ilgili çalışmalarımız var” şeklinde konuştu. 



Manisa Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön