27 / 04 / 2024

Manisa Saruhanlı Belediyesi’nin gayrimenkul satışlarında usulsüzlük iddiası!

Manisa Saruhanlı Belediyesi’nin gayrimenkul satışlarında usulsüzlük iddiası!

Hurda vurgunu ile gündem olan Manisa Saruhanlı Belediyesi’nde şimdi de arsa ve gayrimenkul vurgunu patladı. İçişleri Bakanlığı, mülkiyeti Saruhanlı Belediyesi’ne ait olan pek çok arsa ve taşınmazın satışında usulsüzlük yapıldığını tespit etti.



Hurda vurgunu ile gündem olan Saruhanlı Belediyesi’nde şimdi de arsa ve gayrimenkul vurgunu patladı. Yeni Şafak Gazetesi'nden Yusuf Özdemir'in haberine göre; Manisa’nın Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin'e ilişkin bu defa da arsa ve gayrimenkul vurgunu iddiasıyla soruşturma izni tanındı. 

CHP’Lİ BAŞKAN ZEKİ BİLGİN'E SORUŞTURMA İZNİ

İçişleri Bakanlığı, mülkiyeti Saruhanlı Belediyesi’ne ait olan pek çok arsa ve taşınmazın satışında usulsüzlük yapıldığı nedeniyle CHP’li Belediye Başkanı Zeki Bilgin, CHP’li iki meclis üyesi ve biri emekli 4 belediye görevlisi hakkında soruşturma izni çıkardı. CHP’li Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin ve diğer 6 kişiye ilişkin İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan soruşturma izninde, Saruhanlı Belediyesi’ne ait taşınmazların satışına ilişkin gerçekleştirilen ihalelerde üç ayrı hususta usulsüzlükler yapıldığı belirlendi. 

Manisa Saruhanlı Belediyesi’nin gayrimenkul satışlarında usulsüzlük iddiası!

ÜÇ AYRI İDDİAYI İNCELEDİ

İçişleri Bakanlığı’nın Belediye başkanı Zeki Bilgin ve ilgililer hakkında soruşturma izni verdiği kararda üç ayrı iddiaya yer verildi. 

Bakanlıkça gerçekleştirilen ilk incelemede, "Saruhanlı ilçesi Lütfiye Mahallesinde bulunan ve mülkiyeti Saruhanlı Belediyesine ait olan 1608, 1612, 1623, 1675 parsel üzerinde bulunan taşınmazların satışına ilişkin Belediye Başkanınca ihaleye girmek isteyen kişilerin ihalelere girmesine imkan verilmediği, İhalelere ilişkin şartname hükümleri gereğince şartname alınmadan ihaleye girilemeyeceği hükme bağlandığı ve başvuran herkese şartname verilmediğinden yeterli katılımın sağlanamadığı, tespit edildi" ifadeleri kullanıldı. 

RAYİÇ DÜŞÜK BELİRLENDİ

İnceleme yapılan ikinci iddia için ise şu ifadelere yer verildi:

“Taşınmazlara ilişkin tahmini satış bedellerinin yeterli araştırma yapılmadan güncel rayiç bedellerinden düşük belirlendiği, muhammen bedelleri toplamının 706.050.00 TL olarak belirlenen taşınmazların 05/06/2020 tarihinde yapılan 2. İhalesinde ise muhammen bedelleri toplamının 1.496.000.00 TL olarak belirlendiği, dolayısıyla muhammen bedelin rayiç bedelin altında belirlenerek aradaki farkın 789.950.00 TL olduğu tespit edildiği ve ihale kanununa aykırı davranıldığı anlaşıldı.”

İhale tarihi gizlendi

Üçüncü incelenen iddiayla ilgili olarak da “Saruhanlı Belediye başkanlığınca Nuriye Mahallesinde bulunan mülkiyeti Belediyeye ait 4678 nolu parselin ihaleye çıkarıldığı, ancak ihale tarihinin gizlendiği belirlendi. Üç hususta yapılan ön inceleme sonunda, Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Encümen Üyeleri Ali Karaca ve Ali Çelemen, Yazı işleri Müdürü Saadet Tunç, Belediye Başkan yardımcısı ve mali hizmetler müdür vekili Mesut Sökmen ve emlak ve istimlak müdür vekili Güner Parla hakkında soruşturma izni verilmesine karar verilmiştir” açıklaması yapıldı.

Belediyelerin gayrimenkulleri bedelsiz tahsis edilebilir mi?


Geri Dön