06 / 05 / 2024

Manisa Şehir Hastanesi 2015 yılında tamamlanacak!

Manisa Şehir Hastanesi 2015 yılında tamamlanacak!

Hüseyin Arslan, temel atma töreninde yaptığı açıklamada hastane inşaatının 382 milyon TL olduğunu, cihazlarıyla birlikte 480 milyon TL'ye mal olacağını ve 500 kişinin istihdam edileceği ifade etti.




Manisa'da kamu-özel sektör ortaklığı ile  TOKİ  3 Konutları yanındaki 97 bin metrekarelik alana kurulacak olan 558 yataklı Manisa Şehir Hastanesi'nin temeli atıldı. Temel atma törenine Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Vali Abdurrahman Savaş, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa milletvekilleri, oda ve dernek temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 


Kültür merkezi

Yatırımcı firma YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, temel atma töreninde yaptığı açıklamada hastane inşaatının 382 milyon TL olduğunu, cihazlarıyla birlikte 480 milyon TL'ye mal olacağını ve 500 kişinin istihdam edileceği ifade etti. 

Manisa'nın asırlar boyunca sağlığın, kültürün merkezi olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Manisa'ya 21. Yüz yılın en çağdaş yapısını inşa ediyoruz. İktidar olarak 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesiyle hareket ediyoruz. Ülkemizin 4 bir yanında bu devasa yapıları yükseltiyoruz. Diğer partiler efsane üretiyor, bizlerse eser üretiyoruz" dedi. 

Başbakan Yardımcısı ve hükümet Sözcüsü Bülent Arınç da, "Bu hastane, 2 ay önce protokolü imzalanan 15 hastaneden birisidir. Hükümet olarak 400 milyon TL karşılığında Manisa'ya hizmet götürüyoruz. Ben 5 dönemdir parlamentodayım. Bugüne kadar size ne söz verdiysek hepsini yerine getirdik. Bu hükümetin en iyi işi sağlık alanında yaptığı atılımdır. Tüm ilçelerimiz yeni ve modern hastanelerle doldu taştı. Bugün Manisa'da toplam yatak kapasitemiz 3 binin üzerindedir. İlave olarak 600 yatak daha geliyor" diye konuştu.




Yeni Asır


Geri Dön