27 / 04 / 2024

Başakşehir Kent Meydanı projesi 2016 yılında tamamlanacak!

Başakşehir Kent Meydanı projesi 2016 yılında tamamlanacak!

"Türkiye'nin en büyük şehir meydanı nerede?" sloganıyla inşa edilen Kent Meydanı projesi tamamlandığında Taksim Meydanı'nın iki katı büyüklüğe sahip olacak. Proje; 2016 yılında tamamlanacak.



Kent Meydanı projesi, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda Başakşehir'de yükseliyor. "Türkiye'nin en büyük şehir meydanı nerede?" sloganıyla inşa edilen projenin 2014 sonuna kadar yapımına başlanacak. 


60 bin metrekare alana sahip olacak Kent Meydanı projesi; Taksim Meydanı'nın iki katı büyüklüğe sahip olacak. Projede; Başakşehir'deki kamu kurumları ve 368 bin metrekare büyüklükteki botanik park, 9 ihtisas hastaneli Avrupa'nın en büyük sağlık kompleksi, on binlerce araçlık otopark, kongre ve sergi merkezleri, aktivite ve spor alanları, 5000 kişilik cami, metro, tramvay ve İETT durakları bulunacak. 


Başakşehir Kent Meydanı projesi 2016 yılında tamamlanacak!


Ön başvuruların devam ettiği Kent Meydanı 2016 yılında tamamlanacak ve  metro, tramvay ve İETT duraklarından ulaşımı kolay alanda, 2015 yılında tamamlanacak olan 3. köprü ve otoban projesinin bağlantı güzergahında konumlandırılacak. 


Başakşehir Kent Meydanı iletişim

Web: basaksehiryenimerkez.org



Geri Dön