29 / 04 / 2024

Başakşehir Kent Meydanı projesi 2014'te başlıyor!

Başakşehir Kent Meydanı projesi 2014'te başlıyor!

İstanbul Avrupa Yakası Başakşehir'de hayata geçirilecek olan Başakşehir Kent Meydanı projesi 2014 yılı sonunda başlıyor. 2016'da tamamlanması planlanan projede ön talep süreci devam ediyor.



'Türkiye'nin en büyük şehir meydanı nerede?'' sloganı ile tanıtılan Kent Meydanı Başakşehir projesi tamamlandığında Taksim Meydanı'nın iki katı büyüklüğüne sahip olacak.


Başakşehir Kent Meydanı projesi, 2015 yılında yapımı tamamlanacak olan 3. köprü ve otoban projesinin bağlantı güzergahında yer alıyor. Ayrıca projenin İETT, metro ve tramvay duraklarına da ulaşım kolaylığı bulunuyor. 


Başakşehir Kent Meydanı projesi içerisinde İETT durakları, 9 ihtisas hastaneli Avrupa'nın en büyük sağlık kompleksi, kongre ve sergi merkezleri, on binlerce araçlık otopark,  368 bin metrekare büyüklükteki botanik park, 3 bin kişilik cami, aktivite ve spor alanları ve kamu kurumları yer alacak.


Toplamda 60 bin metrekare alan üzerine yayılan Başakşehir Kent Meydanı projesine 2014 yılı sonunda başlanacak. Projenin ön talep süreci devam ediyor.


Kent Meydanı projesi iletişim

Web: basaksehiryenimerkez.org

Özge ÇAKIR/Emlakkulisi.com


Geri Dön