27 / 04 / 2024

Manisa Şehzadeler'deki 2 bin 300 konutluk dönüşüm başladı!

Manisa Şehzadeler'deki 2 bin 300 konutluk dönüşüm başladı!

Manisa Şehzadeler'de 365 dönümdeki 2 bin 300 konutu kapsayan kentsel dönüşüm projesinin ilk etabında 605 konut ve 54 ticari alan inşaatı için çalışmalar başladı.



Manisa Şehzadeler'de 365 dönümdeki 2 bin 300 konutu kapsayan kentsel dönüşüm projesinin ilk etabında 605 konut ve 54 ticari alan için çalışmalar başladı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, belediye binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında,  TOKİ  ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Spil Dağı'nın yamaçlarındaki; Bayındırlık, Kocatepe, Gediz, İshak Çelebi ve Dilşikar mahallelerindeki kentsel dönüşüm projesiyle ilişkin açıklama yaptı.

Manisa Şehzadeler deki 2 bin 300 konutluk dönüşüm başladı!

Söz konusu proje Manisa'nın en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğuna dikkat çeken Çelik, 365 dönümdeki 2 bin 300 konutu içinde yer alan projenin ilk etabının 75 dönümde 605 konut ve 54 ticari alanın yer aldığını aktardı.

İlk etapta bulunan mülk sahiplerinin yüzde 91'inin projeye destek vererdiğini söyleyen Çelik, bakanlığın ihale sürecini başlattığını, mülk sahiplerinin dairelerinin tahliyesi için 30 Nisan tarihine kadar zamanlarının olduğunu, tahliyesi gerçekleşen konutların hemen yıkılacağını belirtti. Konutlarını  boşaltan mülk sahiplerine kira desteğinin başlayacağını vurgulayan Çelik, "Bu bölgenin gelişmesi demek Şehzadeler ilçesinin ve Manisa’nın gelişmesi demektir. Projemiz Türkiye’ye örnek olacak bir projedir. Şehzadeler'in en güzel bölgesinde, kentsel dönüşüm projesini gerçekleştirerek bölge insanını, modern kent hayatıyla buluşturmayı hedefliyoruz" diye açıkladı.

Manisa Şehzadeler deki 2 bin 300 konutluk dönüşüm başladı!

Ömer Faruk Çelik, projeye katkıları için ; "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile AK Parti Manisa milletvekillerine, bakanlık ve TOKİ bürokratlarına" teşekkürlerini sundu.

Manisa Şehzadeler kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

TOKİ Manisa Şehzadeler projesiyle 547 yeni konut geliyor!

TOKİ Manisa Şehzadeler'de 547 yeni konut inşa edecek!


Geri Dön