05 / 05 / 2024

Manisa, teknolojiyle turizmini tanıtmaya hazırlanıyor!

 Manisa, teknolojiyle turizmini tanıtmaya hazırlanıyor!

İlk çağlardan bugüne kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapan Manisa, teknolojinin getirdiği imkanlardan yararlanarak, hem çok daha etkin bir tanıtıma kavuşacak hem de turizmde ziyaretçilerine ''e-rehberlik'' hizmeti sunacak



Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, tarihi ve kültürel açıdan önemli değerlere sahip olan Manisa'nın en temel ihtiyaçlarından birinin tanıtım unsuru olduğunu belirtti. 

     Tanıtım eksikliği nedeniyle kentin, bugüne kadar hak ettiği değeri bulamadığını ifade eden Karaköse, bu eksikliği gidermek üzere yaklaşık 2 yıl önce ''Manisa Tanıtım Merkezi'' projesini ortaya koyduklarını dile getirdi. 

     Karaköse, bu merkezi, teknolojinin de tüm imkanlarından yararlanarak, örnek bir merkez şeklinde planladıklarını söyledi. 

     Müdürlük binasının alt katında oluşturdukları ve yapımında son aşamaya gelinen merkezde, Manisa'yı tüm yönleriyle en etkili şekilde tanıtmayı amaçladıklarını belirten Karaköse, merkezin ziyaretçilere tüm Manisa'yı sanal olarak gezme, tanıma fırsatı sunacağını bildirdi. 

     Karaköse, bunun için merkezde, kentin tarihi, kültürü, turizmi, ekonomisi ve günümüz Manisa'sı konularının ele alındığı 5 ayrı ''simülasyon odası'' oluşturulduğunu anlatarak, şu bilgileri verdi: 

     ''Merkeze gelen ziyaretçilere, en fazla 1 saat gibi bir zaman içerisinde, Manisa'yı en etkili, en anlaşılır bir şekilde tanıtmayı amaçlıyoruz. Merkezde 5 ayrı konseptte hazırlanan 'simülasyon gezisi' ile ziyaretçilere, adeta kentin içerisinde yaşarmışcasına Manisa'yı yansıtacağız.'' 

     

     -Fatih ve Kanuni'nin balmumu heykelleri sergilenecek- 

     

     Tanıtım merkezinde ziyaretçilere, Manisa'nın değerlerini sanal gerçekliğin dışında da tanıma imkanı sunacaklarını ifade eden Karaköse, bu kapsamda merkezde, başta Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman olmak üzere, Manisa'da yetişmiş Osmanlı padişahlarının balmumu heykellerinin sergileneceğini, aynı çerçevede giriş bölümündeki 80 metrekarelik salon zemininin de üzerinde kentin tarihi, doğal ve kültürel değerlerinin işaretlenmiş olduğu haritayla kaplanacağını dile getirdi. 

     

     -Beş dilde ''e-rehberlik'' hizmeti- 

     

     Erdinç Karaköse, Manisa Tanıtım Merkezi Projesi'nin, Zafer Kalkınma Ajansı'nın sağladığı destekle ilerleyen dönemde, kenti ziyaret eden turistler için ''e-rehberlik'' imkanı da sağlayacağını belirtti. 

     Genişletilen projede, kent genelindeki 2 bine yakın tarihi ve doğal güzelliğe sahip yer ve eserin, küresel navigasyon sistemine, ilk etapta Türkçe ve İngilizce olmak üzere, beş dilde sesli-görsel anlatımının yükleneceğini anlatan Karaköse, şunları kaydetti: 

     ''Akıllı telefonu ya da tablet bilgisayarı olan ziyaretçiler, Manisa'da gezerken o coğrafi işaret noktasına geldiğinde, ellerindeki cihazların yardımıyla navigasyon sisteminden, bulundukları yer hakkında sesli ve görsel anlatımıyla bilgi edinebilecek. Bu sayede ilimize gelen bir kişi, herhangi bir rehbere ihtiyaç duymaksızın tarihi yerler ve eserler hakkında bilgilenmiş olacak. 

     İlk etapta bu yıl sonuna kadar 50 noktanın küresel navigasyon sistemine aktarılması planlanan çalışmayı, 2013 Eylül ayında il genelindeki tüm noktaları girerek sonuçlandırmayı hedefliyoruz.'' 

AA


Geri Dön