30 / 04 / 2024

Manisa Valiliği verdiği tapuları geri mi alıyor?

Manisa Valiliği verdiği tapuları geri mi alıyor?

Manisa'da yaşayan 142 vatandaş, devlet tarafından  satışa çıkarılan 110 dönümlük araziyi satın almıştı. O dönem törenle verilen tapular için şimdiki vali tarafından geri toplanılması yönünde dava açıldı.



Manisa'nın Yunusemre İlçesi'ne bağlı Evrenoz Mahallesi'nde 22 yıl önce mera özelliğini kaybetmiş yaklaşık 110 dönümlük arazi devlet tarafından satışa çıkarılmıştı. Sözcü'den İlker Kılıçaslan'ın haberine göre; 142 vatandaşın satın aldığı arazilerin tapuları o dönem Vali Muzaffer Ecemiş tarafından törenle dağıtılmıştı.

Ecemiş'ten sonraki vali Refik Arslan Öztürk ise “Bu güzel arazileri hemen kamulaştırın” talimatını vererek söz konusu arazilerin tapuları için iptal davası açtırdı. Vatandaşlar, daha önce sahip oldukları araziyi devletten geri almak için açtıkları birinci davayı kazandı. Şimdi ise 14 yıldır süren ikinci dava için hukuk mücadelesini veriyorlar.

Arazi sahiplerinden İbrahim Kaçaroğlu, 22 yıl önce sahip oldukları araziye şu anda bir çivi bile çakamadıkları söyleyerek, “Biz bu tapuları bakkaldan almadık. Ücretleri kendileri tayin etti, ödedik ve tapuları aldık. Her sene vergilerini de ödüyoruz. Ödemediğimiz zaman hemen icra gönderiyorlar'' dedi. 

Bir başka arazi sahibi Ali Kutan ise en büyük korkularının arazilerinin büyük bir ranta kurban gitmesi olduğunu kaydederek, “Bilirkişi topraklarımıza metre kare başına 17 lira ile 18 lira arasında komik bir rakam belirlemiş. Bizim bu zamana kadar ödediğimiz vergiler, bundan çok fazla” dedi.

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak ile birlikte Evrenoz Mahallesi'ni ziyaret ederek tapu mağdurlarının sorunlarını dinledi. Verilen tapuların geri alınmasının mantık dışı olduğunu söyleyen CHP'li Balaban yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Evrenoz'da yaşayan vatandaşlarımız yıllardır büyük bir haksızlığa uğruyor. Bu tam bir Aziz Nesin'lik öyküdür. Vatandaşlarımızın ellerinden tapularının alınmasını hiçbir yasal dayanağı yoktur" dedi. 

Manisa'da 17.8 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!


Geri Dön