02 / 05 / 2024

Manisa Yuntdağı'ndaki taş binalar müze oluyor!

Manisa Yuntdağı'ndaki taş binalar müze oluyor!

Yuntdağı bölgesinde yörenin kültürünün yaşatmak için kurulan Obasya’daki taş binalar ‘Yuntdağları zaman geçidi’ müzesi olarak hizmet verecek. Taş binaların müze olarak hizmet vermesini öngören protokol belediye ve kooperatif arasında imzalandı.



Yuntdağı bölgesinde yörenin kültürünün yaşatmak için kurulan Obasya’daki taş binalar ‘Yuntdağları zaman geçidi’ müzesi olarak hizmet verecek. Taş binaların müze olarak hizmet vermesini öngören protokol belediye ve kooperatif arasında imzalandı.


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın sağladığı desteklerle Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi tarafından Yuntdağı bölgesinde yapılan Obasya yerleşkesi içerisinde yer alan taş binaların, ‘Yuntdağları zaman geçidi’ müzesi olarak Yunusemre Belediyesi tarafından işletilmesi için belediye ve kooperatif arasında protokol imzalandı.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala arasında gerçekleştirilen imza töreninde, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin eşi Dr. Melek Çerçi, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Yunusemre Belediyesi Başkan Danışmanı Kefayettin Öz, Daire Müdürleri ve Obasya Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi arkeolog Altan Türe hazır bulundu.


“YUNTDAĞLARINDAKİ KÜLTÜR YAŞATILMIŞ OLACAK”

Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, 19. yüzyılda Yuntdağı’nda yaşam temalı bir zaman geçidi müzesinin yapımını tamamladıklarını ve taş binaların işletilmesinin Yunusemre Belediyesi tarafından yapılmasını sağlayan protokolü imzalayacaklarını vurgulayarak, “Yuntdağı’nda TKDK ve Zafer Kalkınma Ajansından aldığımız hibe destekleri ve öz kaynaklarımız ile bir konaklama tesisi kurmuştuk. O konaklama tesisinin yanında da Zafer Kalkınma Ajansı’ndan aldığımız restelle de 19. yüzyılda Yuntdağların da yaşam temalı zaman geçidi müzesinin binalarının yapımını gerçekleştirdik. Bu yapımın projelendirilmesi aşamasında belediyemizden gördüğümüz desteği iş birliği ve dayanışmayı müzenin işletilmesinde de sürdürmenin yararlı olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle taş binalardan oluşan müze bölümün belediyece işletilmesi konusunda yaptığımız protokolle, müzenin düzenlenmesi ve işletilmesini Yunusemre Belediyemize devretmiş oluyoruz. Yaptığımız bu protokol İle müzenin sürdürülebilirliği de güvence altına alınmış olacaktır. Çünkü belediye hem güçlü hemde kalıcı bir kurumdur. Yuntdağında müzenin olması Yuntdağlarındaki kültürün folklorun yaşatılmasına büyük katkı sağlayacaktır. Müzenin açılması konusunda bize sağladığı destek için Yunusemre Belediye Sayın Dr. Mehmet Çerçi’ye çok teşekkür ediyorum. bugün bu imzanın atılması ile müzenin açılması için önemli bir adım atmış oluyoruz." dedi


“GEÇMİŞ İLE GELECEĞİ BİRLEŞTİRECEĞİZ”

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise Manisa’nın Yuntdağları kültürünü günümüze taşımanın kendilerinin hedefleri arasında olduğunu vurgulayarak, “Geçmiş ile geleceği birleştirmek ve Manisa’nın Yuntdağlarının kültürünü günümüze taşımak bizim hedeflerimiz arasında vardır. Bugün inşallah bu imzaları atıyoruz. Manisa’nın Yuntdağının kültürünü bir nebzede olsa anlatılmasına ve tanıtımına katkısı olacak bir müze oluşturacağız, bunun ile ilgili akademisyenlerden yardım isteyeceğiz. Malzemelerin temini ve teşhiri noktasında yaşam alanı oluşturmaya gayret edeceğiz. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Manisa’ya ve Yunusemre’ye hayırlı olsun temennilerimizi iletiyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından taş binaların işletilmesi ve Yuntdağları zaman geçidi müzesi olarak Yunusemre Belediyesi’ne devredilmesini sağlayan protokol imzalandı.


Milliyet


Geri Dön