07 / 05 / 2024

Manisa Yunusemre Belediye Meclisi toplantısında imar konuşuldu!

Manisa Yunusemre Belediye Meclisi toplantısında imar konuşuldu!

Yunusemre Belediyesi Ekim Ayı Meclis toplantısı Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 16 gündem maddesi, 3 gündeme alınan ve 2 önerge görüşülerek karara bağlandı.



Yunusemre Belediyesi Ekim Ayı Meclis toplantısı Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 16 gündem maddesi, 3 gündeme alınan ve 2 önerge görüşülerek karara bağlandı.

Yunusemre Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Yunusemre Belediyesi Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, ülke gündemiyle ilgili açıklamada bulundu.

Vatandaşların geçmiş Kurban Bayramlarını kutlayarak söze başlayan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Yaşanan terör saldırılarında Manisa’dan şehitler verdik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Yeni eğitim öğretim yılı başladı ve okullarımız açıldı. Öğrencilerimize başarılar diliyorum. Hac’da ölen vatandaşlarımız var. Onlara rahmet diliyorum.” dedi.

Toplantıda Strateji Geliştirme Müdürü Orhan Güzel, Yunusemre Belediyesi 2016 yılı performans planıyla ilgili olarak sunum gerçekleştirdi.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yuntdağı mahallelerinde köylü Pazaryerlerinin oluşturulması hususundaki rapor ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Biz buraya C tipi piknik alanı yapacağız. C tipi piknik alanlarına yapılaşma yapamıyoruz ancak ahşap yapılar yapabiliriz. Tabi sadece bununla da kalmayacak çocuklara ve gençlere yönelik parklar spor alanları da yapacağız. Yuntdağında Manisa’ya özgü taş evler var. Bu evlerin devrini yaptığımız protokol ile aldık. Evler Yuntdağı’nın kültürüne uygun eserlerle donatıldı. Müzeyi o şekilde donattık.” diye konuştu.


“ERGÜN, SUÇUNU BİZİM ÜZERİMİZE ATMAYA ÇALIŞIYOR”

Muradiye Mahallesindeki içme suyu sıkıntısının artması sebebiyle gündem maddesine alınan; Eylül Ayı Meclis toplantısında İmar Komisyonuna havale edilen 04.08.2015 tarih ve 165 sayılı Meclis kararı ile Evrenos Mahallesine talep edilen Sondaj Kuyusu için yer tahsisi hususundaki raporu da Yunusemre Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nda görüşüldü.


“BÜYÜKŞEHİR BİR YUDUM SU VERMİYOR”

Muradiye’deki su sıkıntısı giderecek olan Evrenos Mahallesine yapılması düşünülen Sondaj Kuyusu çalışmaları hakkında görüş bildirilen Yunusemre Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “İlçemiz pazaryerlerini yıkamak için bile istediğimiz su talebimiz dahi Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul görmüyor. Bir yudum su vermek istemiyorlar. Su istediğimiz zaman gerekli Meclis Kararı yazısını göstermemize rağmen ne olumlu ne de olumsuz bir tepki vermiyorlar. Taleplerimize karşı sessiz kalıyorlar” dedi.


“MEVCUT PLAN, MURADİYE’Yİ KAOSA SÜRÜKLEYECEKTİ”

Muradiye’deki mevcut planın çok sıkıntılı olduğunu dile getiren Başkan Çerçi, “Muradiye mevcut plan doğrultusunda yapılaşmaya devam ederse bir kaosa sürüklenir. Böyle giderse Muradiye 120 bin nüfusu barındıracak konuma gelecek ve bu yoğunluğu kaldıramayacaktır. Biz Muradiye’yi yeni baştan ele aldık ve aylardır bunun üzerine çalışıyoruz. Geçen hafta hazırlanan taslaklar geldi ve iki saat boyunca ekibimizle birlikte bunun üzerinde incelemelerde bulunduk. Düzeltilmesi gereken yerler üzerindeki düzenlemeler yapıldıktan sonra bunu gündemimize getireceğiz. Hatta Büyükşehir Belediyesi gündemine de getireceğiz. Çünkü 5 binlik projeler olmadan binlik projeler hayata geçirilemiyor. Muradiye’de yapacak olduğumuz çalışmalarla Muradiye’ye yeni bir görünüm kazandırmayı hedefliyoruz. Mahalleye 3 ayrı yerden büyük girişler, üst geçitler yapılacak. Uygulayacak olduğumuz plan Muradiye’de yaşanacak olan kaosu çözecek olan bir plan olacak” dedi.


“MURADİYE’DEKİ SU SORUNU YUNUSEMRE’NİN SUÇUDUR SÖZÜNÜ KABULLENMEMİZ İMKANSIZ”

Başkan Çerçi, “İlçemizin en büyük mahallelerinden biri de Muradiye Mahallemizdir. Bu mahallemizdeki su sıkıntısının da farkındayız. Ama şunu asla kabul etmeyiz. Hiç kimse Muradiye’de yaşanan su sorunu Yunusemre Belediyesi’nin suçudur diyemez. 24 Ağustos 2015 tarihinde MASKİ tarafından belediyemize bir yazı gönderilmiş ve bu yazıda Muradiye’de su sıkıntısı var ve belediyemiz tarafından verilecek alanda sondaj çalışması yapılmak istendiği yazılmıştır. Bu sorunun acil olarak çözülmesi için Yunusemre Belediyesi olarak biz ne gerekiyorsa yaparız. Ancak oluşturulmak istenen algı çok yanlıştır. Sanki 24 Ağustos tarihine kadar Muradiye’de su sıkıntısı yokmuş da, 24 Ağustos tarihinden sonra bu sorun ortaya çıkmıştır gibi davranılmaktadır.” dedi.

“MURADİYE HALKINI KANDIRMALARINA ASLA MÜSAADE ETMEYİZ”

Başkan Çerçi, “Muradiye’de yaşanan su sıkıntısı nedeniyle, geçtiğimiz günlerde Muradiye’yi ziyarete giden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün mahalle sakinlerine ‘Yunusemre Belediyesi bize sondaj çakılması için yer vermediğinden dolayı su sıkıntısını yaşıyorsunuz’ demiş. Bu orada konuşulmuş ve buna Meclis Üyesi arkadaşlar da şahit olmuşlar. Bu doğru bir şey değil. Halkımızı kandırmalarına asla müsaade etmeyiz. Bir ay önce yazı gönderiyorlar, bir ay sonra Yunusemre Belediyesi’nin yüzünden su sıkıntısı yaşıyorsunuz diyorlar. Biz Büyükşehir Belediyesi’nin bizden talep ettiği Osmancalı bölgesindeki yerleri hizmet noktasında kullanılmak üzere verdik. Biz hizmete karşı değiliz. Biz oluşturulmak istenen algıya karşıyız” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca “Uluslararası Yunusemre Günleri” etkinliğinin oluşturulması hususundaki rapor görüşüldü ve karara bağlandı.

19-22 Ekim tarihleri arasında Yunusemre Kaymakamlığı ile Yunusemre Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında 65 Kıbrıs Gazisi, 6 meclis üyesi ve belirli sayıda belediye personeli Kıbrıs’a gitmesiyle ilgili önerge kabul edildi.

2015 Şubat Meclis toplantısında İmar Komisyonu’na havale edilen Horozköy mahallesi 1916 ada 2 ve 3 no’lu parsellerde imar planı tadilatı hususunun arazi ve çevre verileri toplandıktan sonra değerlendirilmesi hususundaki raporun görüşülmesi’ şeklindeki maddeden ve ara komisyona gönderilen maddelerin tekrar görüşülmesinden dolayı Yunusemre Belediyesi Meclisi’nin 9, 14 ve 23 Ekim’de saat 18:00’da tekrar toplanılmasına karar verildi.



Hürriyet 


Geri Dön