28 / 04 / 2024

Manisa Yunusemre TOKİ evleri meclis gündeminde!

Manisa Yunusemre TOKİ evleri meclis gündeminde!

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa Yunusemre Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yürütülen konut edindirme projesi kapsamındaki bazı hususlara ilişkin soru önergesi hazırladı..



Manisa Yunusemre TOKİ evleri meclis gündeminde!


CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa Yunusemre Belediyesi ve  TOKİ  işbirliğiyle yürütülen konut edindirme projesi kapsamındaki bazı hususlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Biçer sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.


Biçer önergesinde "Konut edindirme amacıyla Manisa Yunusemre Belediyesi ve TOKÎ işbirliği ile yapılan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) evleri ile ilgili aşağıdaki sorularımın cevaplanması gereği doğmuştur." diyerek 6 soru sordu.


Biçer'in soruları


1) Manisa ilinde Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında Yunusemre Belediyesi ve TOKİ Müdürlüğü ile yapılan anlaşmada vatandaşlarımızdan alman konut ücretleri hangi bankada hangi hesaba yatırılmıştır?


2) Vatandaşlarımızdan alınan ön başvuru ücreti veya konut ücretlerine ne kadar faiz uygulanmıştır? Faiz oranlan hangi esaslara göre belirlenmiştir?


3) TOKİ Müdürlüğü, TOKİ’den ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızdan alınan ön kayıt paralarının bankadaki hesaplarının kullanımı için Yunusemre Belediyesi’ne herhangi bir yetki belgesi vermiş midir? Vermiş ise neye istinaden yetki belgesi vermiştir?


4) TOKİ tarafından vatandaşlarımızdan tahsil edilen ve bankalarda bekletilen paralann faizlerinden sağlanan kazanç nereye aktarılmıştır veya hangi amaçlarla nerelerde kullanılmıştır?


5) TOKİ ile Yunusemre Belediyesi arasında yapılmış olan herhangi bir sözleşme var mıdır? Varsa her maddesi ayrı ayrı belirtilmek üzere yapılan sözleşmenin içeriği nedir?


6) Kentsel dönüşüm, TOKİ ve Yunusemre Belediyesi ortaklığı ile yapılan ve yürütülen projenin sorumluluğunu isimleri ayrı ayrı belirtilmek üzere kimler üstlenmiştir? Projenin sorumluluğunu üstlenen yetkili veya yetkililerin herhangi bir siyasi parti üyeliği var mıdır? Varsa proje yetkisi veta yetkilileri hangi siyasi parti üyesidir?


Manisa Yunusemre TOKİ evleri mecliste konu oldu!





Geri Dön