28 / 04 / 2024

Manisa Yunusemre'deki dönüşümde bin 22 bina yıkılacak!

Manisa Yunusemre'deki dönüşümde bin 22 bina yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yüzde 99'unun riskli bina olduğu tespit ettiği Manisa'daki dört mahallede, dönüşüm çalışmaları için Yunusemre Belediyesi'ne yetki verildi.



Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mehdi Hasanzade, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yüzde 99'unun riskli bina olduğu tespit ettiği kentteki dört mahallede, dönüşüm çalışmaları için Yunusemre Belediyesi'ne yetki verdiğini söyledi. 


Bakanlığın, Bakanlar Kurulu kararıyla yetkiyi verdiğini söyleyen Hasanzade, kentsel dönüşümde belediyenin keyfi davranmaması için bakanlığın sadece planlama yetkisini elinde tuttuğunu söyledi. 


"DÖNÜŞÜM 80 HEKTAR ALANDA YAPILACAK"


Bakanlığın yetkiyi verdiği Yunusemre Belediyesi'nin projenin alt yapısına başladığını kaydeden Hasanzade, "Bakanlar Kurulu kararı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Yunusemre Belediyesi'ne yetki verdi. Bu yetki Laleli Mahallesi, Mesir Mahallesi, Mutlu Mahallesi ve Lalapaşa mahallelerinde yapılacak olan kentsel dönüşümü kapsıyor. Bu dört mahallenin tamamı 80 hektar alandan oluşuyor. Mahalledeki binaların yüzde 99'u riskli. Mahallelerde yapılacak olan kentsel dönüşümün ardından mahalleler yeni bir planlama ile yapılaşmaya açılacak" dedi. 


"1022 BİNA YIKILACAK"


Dört mahalleye yapılacak planın kent bütününe zarar vermeyeceğini belirten Hasanzade, "Yapılacak plan kentte kesinlikle yük getirmeyecek. Kentsel dönüşüm bu mahallelere gökdelenler anlamına da gelmeyecek. Kent bütünün devamı niteliğinde bir plan yapılacak. Planlama haricinde A'dan Z'ye tüm yetkiler şuan Yunusemre Belediyesi'ne verildi. Planlama yetkisini elinde tutan bakanlık belediyelerin keyfi kentsel dönüşüm planı yapmasına engel olacak. Şuanda projenin alt yapısı hazırlanıyor. Toplamda 1022 bina yıkılarak, yerine yenileri yapılacak" diye konuştu.


Manşet Gazetesi


Geri Dön