02 / 05 / 2024

Manisa Yunusemre’deki konut sıkıntısı dönüşümle aşılacak!

Manisa Yunusemre’deki konut sıkıntısı dönüşümle aşılacak!

Manisa’nın en büyük ilçesi Yunusemre’de kentin 50 yılını planladıklarını dile getiren Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kentsel dönüşüm projeleriyle kent merkezi oluşturacaklarını söyledi.



Manisa’nın en büyük ilçesi Yunusemre’de kentin 50 yılını planladıklarını dile getiren Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kentsel dönüşüm projeleriyle kent merkezi oluşturacaklarını söyledi.


Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bir televizyon programının konuğu oldu. Gündemi değerlendiren Başkan Çerçi, ilçenin kurucu belediye başkanı olarak yapılan çalışmaları anlattı. Yunusemre’nin genç bir ilçe olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, kurucu başkan olarak şehrin 50 yılını planladıklarını söyledi. Şehrin, Manisa’nın en büyük ve gelişime açık ilçesi olduğunun altını çizen Başkan Çerçi, “Yunusemre genç bir ilçe. İlçemizde yaklaşık 212 bin nüfus yaşıyor. Organize sanayi ve üniversitemiz nedeniyle hareketli bir şehrimiz var. Manisa’nın batıya açılan yüzüyüz. İlçemiz özellikle yoğun yapılaşan bir şehir. Yunusemre Belediyesi, sanayi ve tarım kenti. Biz çalışırken şehrin 50 yılını öngörerek hareket ediyoruz. Tüm unsurlarıyla Yunusemre’nin geleceğini tasarlıyoruz. Orta ölçekli sanayi alanımızı genişletmek, iş istihdamını arttırmak istiyoruz. Yeni alanlar yaratmayı hedefliyoruz” diye konuştu.


"7 BİN KONUT KAZANDIRILACAK"

Başkan Çerçi, gelişim potansiyeli olan bir ilçe olarak adımlarını sağlam attıklarını, özellikle kentsel dönüşümü önemsediklerini aktardı. Şu anda 2 kentsel dönüşüm projesini hayata geçirme hazırlığı yaptıklarını belirten Başkan Mehmet Çerçi, “Afet riski taşıyan yaklaşık 50 bin konut var. Kentsel dönüşüm için proje yaptık, Cumhurbaşkanımız onayladı. Mesir Mahallesi’nde yaklaşık 70 hektarlık bir alan. Burada 3 bin 700 konut bulunuyor. Bir de Mutlu Mahallesi’nde 400 hak sahibinin bulunduğu bir bölüm var. Toplam 4 bin 100 hak sahibinin olduğu bir proje hazırladık. Projeler tamamlandığında yaklaşık 7 bin konut ve yüzlerce işyeri yapılacak. Bir kent merkezi oluşturacağız” dedi. Zaman zaman büyükşehir belediyesiyle fikir ayrılığına düştüklerini dile getiren Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, bunu da diyalogla aşmaya çalıştıklarını ifade etti. Fikir aylıklarının hizmetlerin önüne geçmemesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Çerçi, “Meclisten her şeyi geçirdiğimizi söyleyemeyiz. Bazı konulara Sayın Cengiz Ergün’den farklı bakıyoruz. Manisa’nın bir milyon 380 bin nüfusu var. Nüfusumuz geçen yıla göre 14 bin artmış. Bunun yarısı Yunusemre’de. Gelişim potansiyeli bizde. Modern bir kent adına planlarımızı yapmamız gerekiyor. Bu konuların çoğunda büyükşehirle anlaşamıyoruz” ifadelerini kullandı.


Hürriyet


Haber Yeni Manisa Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Yunusemre Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda 31 madde görüşüldü. Toplantıda bir süredir kamuoyunda geniş yer tutan Kenan Evren Sanayi Sitesi’nin isim değişikliği de gündeme geldi. İsmin, Manisa Küçük Sanayi Sitesi olarak değiştirilmesi teklif edildi. Karar meclisin oy birliğiyle kabul edildi.

KREDİ KULLANMA YETKİSİ MECLİSE SEVK EDİLDİ

Mecliste altyapı ve üstyapı hizmetleri için 45 milyon 500 bin TL kredi kullanmak için başkana yetki verilmesi de görüşüldü. Kredi kullanma talebine ilişkin konuşan Başkan Çerçi, bugüne kadar birçok yatırımın öz kaynaklarla yapıldığına dikkat çekti. Kullanılan 5 milyonluk krediyle araç alımı yapıldığını kaydeden Başkan Çerçi, “Bu yıl kendi bütçemizden 10 milyon TL’ye mal olan kilitli parke taşı döşeme çalışması yaptık. Geçtiğimiz yıl borçlanarak 5 milyon TL’ye belediye birimlerinin ihtiyacına göre 90 araç aldık. Sadece onu borçlandık. Şimdi yine yaklaşık 10 iş makinesi alacağız. Belediyemiz kurulduğunda 80 aracımız vardı. Bunların da yarısından fazlası eskiydi. Bu sene içerisinde alacağımız araçlarla birlikte yaklaşık 180 araçlık filoya sahip olacağız. Küçük belediyelerden gelen yaklaşık 1 milyon tutarındaki borcu da kapatıyoruz. Geride bıraktığımız birçok yatırımı da öz kaynaklarımızla gerçekleştirdik. Büyük projeleri hayata geçirmek için mutlaka kamu kaynaklarından borçlanmaya ihtiyacımız var. Bu borçlanmayı bir yıl içine değil yıllara böleceğiz” diye konuştu. Karar görüşülmek üzere komisyona sevk edildi.

BÜYÜKŞEHİRE İMAR ÇAĞRISI

Yaylaköy’de yapmayı planladıkları Yaşlılar Köyü’ne ilişkin bilgi veren Başkan Çerçi, bu tür alanlara ihtiyaç olduğunu hatırlatırken; imar planlarının da Büyükşehir Meclisinden geçmesi gerektiğini söyledi. Geriatri merkezi, yurt ve konut sıkıntısının aşılmasında büyükşehir belediyesiyle işbirliği yapmaya hazır olduklarını kaydeden Yunusemre Belediye Başkanı, “Yayla Köyü’nde 1960’lı yıllarda bir sağlık istasyonu kurulmuş. Oradaki 10 dönümlük araziyi talep ettik. Sağlık Bakanlığı oranın yine sağlık istasyonu olması kaydıyla tahsisini kaldırdı. Bize tahsisini bekliyoruz. Sonrasında da büyükşehirden planının yapılması için destek isteyeceğiz. Bölgede 80-100 yataklı Yaşlılar Köyü Projesi’ni hayata geçirmeyi hedefliyoruz. İçerisinde hobi bahçeleri, çalışma ve sosyal alanları olan farklı bir çalışmaya imza atmayı planlıyoruz. Yaşlılar Köyü’ne, Engelli Yaşam Merkezine ihtiyaç var. Bunları da yapacağız. En önemlisi geriatri merkezine ihtiyaç var. Biraz da büyükşehir belediyesinin el atması lazım. Büyükşehrin bütçesi bizimkinden fazla. Engelliler ve yaşlılar köyünü biz gündemimize aldık. 3 yıl içerisinde de hizmet verir hale getireceğiz. Ama bir geriatri ya da rehabilitasyon merkezi, bunlar tıbbi boyutu da olan komplike çalışmalar. Yine kentteki yurt ve konut sıkıntısıyla ilgili büyükşehirle işbirliği yapılabilir. Örneğin yaşlılar köyü projesinde söz konusu yerin 1-2 ay içerisinde belediyemize tahsis edilmesini bekliyoruz. Ama imarsız bir alan. İmar planlarının da bu süre içerisinde yapılması gerekiyor ki yatırıma başlayabilelim” diye konuştu.

ORGANİK TARIM FUARINA KATILACAKLAR

Almanya’da 10-13 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Organik Tarım Fuarı’na Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve Meclis Üyesi Mustafa Gürler’in katılması kararlaştırıldı. İlçede tarımı geliştirmek istediklerini kaydeden Başkan Çerçi, "Organik tarımı ilçemizde geliştirmek istiyoruz. Bu tür organizasyonları önemsiyoruz. Bu konudaki çalışmaları da yakından takip ediyoruz" dedi.


Yeni Manisa Gazetesi


Haber Posta Manisa Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, şubat ayı meclis toplantısında Yayla Mahallesi'nde yapmayı planladıkları Yaşlılar Köyü'ne ilişkin bilgiler verdi. 80-100 yataklı olması planlanan köyde, yaşlılar için hobi bahçeleri ve sosyal alanların yer alacağını belirten Başkan Çerçi, şöyle konuştu: "Projeyi hayata geçirebilmek için imar planlarının Büyükşehir Belediye Medisi'nden geçmesini bekliyoruz."


Posta Manisa


Geri Dön