04 / 05 / 2024

Manisa'da 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesi başladı!

Manisa'da 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesi başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 1. Anafartalar Mahallesi ve Çarşı Bulvarı arasında kalan alanda 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ni başlattı.



Proje kapsamında bölgede 9 ada 130 parselde faaliyet gösteren kafe, dükkan ve işletmeler, aslına uygun şekilde restore ediliyor.Manisa’daki tarihi dokuyu ortaya çıkarmak için başlattığı çalışmalarla, kentin gizli güzelliklerini ortaya çıkaran Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma projesinin startını verdi. 1. Anafartalar Mahallesi ve Çarşı Bulvarı arasındaki kentsel sit alanı içerisinde yürütülen cephe sağlıklaştırma projesinde toplamda 9 adada 130 parselde sağlıklaştırma yapılacak.


RESTORASYON DÖRT AŞAMADA GERÇEKLEŞİYOR

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 1. Anafartalar Mahallesi ve Çarşı Bulvarı arasında başlatılan sokak sağlıklaştırma projesinin 4 aşamadan geçtiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Kuğu, “Muvaffakatname aldığımız işletmelerin ilk etapta çatı onarımları gerçekleşiyor. Çatıların taşıyıcı sistemleri ve üzerindeki kiremitler, aslına uygun şekilde yenilenerek, değiştirildi. Sokak sağlıklaştırmaları tamamlandıktan sonra saçak onarımları yapılacak. Rutubet alan yerler, yeniden boyanacak. Şu anda ekiplerimiz Kurşunluhan Sokak, 1815 Sokak, 15 ve 14’ncü Sokaklarda çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.


BAŞTAN SONA FARKLI BİR GÖRÜNÜM

1. Anafartalar Mahallesi ve Çarşı Bulvarı arasındaki kentsel sit alanı içerisinde kalan sokaklardaki restorasyon çalışmasının tamamlanmasıyla, tabelalardan, elektrik tesisatlarına, çatılardan saçaklara kadar, kötü görünüme sahip tüm detayların değişeceğini belirten Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Kuğu, “Sokak sağlıklaştırmasındaki amacımız, kentsel dokuyu canlandırmak ve alanı hareketlendirmek. Restorasyon çalışmaları tamamlandığında alan şimdiki görüntüsünden oldukça farklı bir hal alacak. İnşallah bu değişim, Manisa’ya apayrı bir güzellik katacak” diye konuştu.


TİCARET HACMİNİN ARTMASINI HEDEFLİYORUZ

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 1. Anafartalar Mahallesi ve Çarşı Bulvarı arasında başlatılan Sokak Sağlıklaştırma 2. Etap projesindeki amaçlardan bir tanesinin de alana ticaret hacmi kazandırmak olduğunu ifade eden Kuğu, “Çalışma alanımızda birçok izbe dükkan var. Göze hoş gelen bir görünüm yok. İnsanlar buralarda alışveriş yapmaktan çekiniyor. İnşallah çalışma tamamlandığında buradaki esnafların işlerinde de olumlu gelişmeler yaşanacağını tahmin ediyoruz” dedi.


Hürriyet


Geri Dön