02 / 05 / 2024

Manisa'da 48 derslikli okul ve yer altı otoparkı yapılacak!

Manisa'da 48 derslikli okul ve yer altı otoparkı yapılacak!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'nın otopark sorununa çözüm amaçlı hazırladığı 'Ali Rıza Çevik Okulu ve Yeraltı Otoparkı Öneri Projesini' Vali Erdoğan Bektaş'a sundu.



Projeyi inceleyen Vali Bektaş ilgili bakanlığa olumlu görüş bildireceğini açıkladı. Gözler ise şimdi bakanlıktan gelecek cevaba çevrildi. 


VALİ ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPIYOR, GÖZLER BAKANLIĞA ÇEVRİLDİ


Ali Rıza Çevik Okulunun yıkılarak altı yeraltı otoparkı üzeri okul olmak iizere yeniden yapılmasını içeren proje, Vali Erdoğan Bektaş'm makamında Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Müge Kuğu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnşaat Emlak Şube Müdürü Ramazan Yangın'ın katıldığı toplantıda görüşüldü. 

Toplantı öncesi açıklama yapan Vali Bektaş, "Ali Rıza Çevik İlkokulunun altına otopark yaparak üstünü yenilemekle alakalı belediyemizin bize bir teklifi olmuştu. Biz dc prensip olarak olumlu bakacağımızı ve Bakanlığımızın da olumlu bakmasına çalışacağımızı ifade etmiştik. Belediyemizin bir proje hazırlayıp getirmesini arzu etmiştik. Başkanım o proje ile beraber geldiler" dedi. 


BÜYÜKŞEHİR ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK 


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, "Sayın Valim sizlerle yapmış olduğum görüşme neticesinde, inşallah sizin olurunuzla. Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde bunun onayı söz konusu. Bu konuda Sayın Milli Eğitim Müdürü ile yaptığımız görüşmelerde dc biz Ali Rıza Çevik İlkokulunun yeraltına otopark, iizeı ine de mevcut binaların yıkılarak sıfırdan yeni binaların yapılması ile ilgili yaklaşık 2 ay Plan Proje Müdürlüğümüz çalışma yaptı ve bitirdi. Sizin olurunuza sunmak üzere yanınızdayız, 'hayırlısı olur' diyorum. İnşallah bu işin başlangıcı. 

Diğer okullara da Milli Eğitim ııczdindc Büyiikşchrin üzerine düşen vazife ve kanunlar nezdindeki yatırımların ilki olur temennisindeyim. Ben şimdiden hayırlı olsun diyorum" şeklinde konuştu. 


RESMİ BAŞVURU YAPİLDİ, CEVAP BEKLENİYOR 


Ali Rıza Çevik İlköğretim Okulu'nun A ve B bloklarının yıkılarak yerine şehir merkezinde yaşanan otopark sıkıntısının alternatif bir çözümü olarak, zemin katında işletmesi Büyükşehir Belediyesine ait olacak şekilde. 

halka açık iki kat otopark yeri ile üstünde 48 derslikli okul binasının taraflarınca inşa edileceğini vurgulayan Başkan Ergün, "Milli Eğitim Bakanlığı'na bedelsiz devredilmesini ön gören resmi başvurumuzu yaptık. Manisa'nın cn önemli sorunlarından olan otopark sorununu bitirmek için bu başvurumuzun önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle gelecek olan yanıt, Manisa için oldukça önem arz etmektedir" diye konuştu. 


Manisa'da Denge


Geri Dön