03 / 05 / 2024

Uşak Mende Pazarı yer altı ve yer üstü otoparkı açıldı!

Uşak Mende Pazarı yer altı ve yer üstü otoparkı açıldı!

Uşak Belediyesi son bir ayda yaptığı birçok açılış ile kente hizmetler kazandırılırken bir açılış daha gerçekleşti. Mende Pazarı yer altı ve yer üstü otoparkı düzenlenen törenle hizmete açıldı...




Uşak Belediyesi son bir ayda yaptığı birçok açılış ile kente hizmetler kazandırılırken bir açılış daha gerçekleşti. Mende Pazarı yer altı ve yer üstü otoparkı düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Açılış törenine Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Gündüz, Tuncay Yılmaz ve Önder Yıldız, sivil toplum örgütü temsilcileri Uşak Belediyesi birim amirleri ve vatandaşlar katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ali Erdoğan belediye olarak kentin otopark sıkıntısı için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. Mende Pazarı’nın bulunduğu bölgenin işlek bir yer olduğu ve otoparkın yenilenmesi gerektiğini aktaran Erdoğan, " Oto parklar konusunda titiz bir çalışma içindeyiz. Özellikle belediye olarak kendi otoparklarımızın daha işlevsel olması amacı ile güzel çalışmalar gerçekleştirdik. Mende Pazarı oto parkı da bunlardan birisidir. Parkımız yer altı ve yer üstü olmak üzere 90 aracın park edeceği bir konumdadır” dedi.


Uşak Belediyesi’nin kendi otoparklarında ciddi bir düzenleme içinde olduğunu hatırlatan Erdoğan, son birkaç ayda yaptıkları değişiklikler ile otoparklar konusunda milat gerçekleştirdiklerini anlattı. Vatandaşların herhangi bir işi içi merkeze geldiğinde kısa süreli parklarda sıkıntı yaşamaması için düzenleme yaptıklarını ileten Erdoğan, " Belediyemiz bünyesinde bulunan bütün oto parklarımızın daha fonksiyonel kullanılması amacı ile işletmeciliğini aldık. Bu bağlamda kısa süreli parkların önünü açacak bir çalışma yaptık. Şimdi parklar konusunda vatandaşlarımız mutlular. Bu nedenle bizde uygulamanın başarılı olmasının heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.


Uşak Belediyesi’nin trafik ve işleyişi hakkında önemli çalışmalar içinde olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Ali Erdoğan, " Uşak’ta belediye olarak kente katkı sağlayacak en ince detayına kadar projelendirme çalışmalarımızı yaptık. Projelerimiz arasında önceliklerimiz arasında trafik yer alıyordu. Yıllarca tek merkez üzerinden gelişen kentimiz mevcut trafik yoğunluğunu kaldırmıyordu. Bu nedenle radikal çalışmalara gerek vardı. Bizde belediye olarak yeni çevre yolumuz ile geleceği teminat altına aldık. Yollarımız kente büyük katkı sağmakla birlikte kentimizin gelişimi ile paralel olarak planlanmıştır. Kent içinde de en büyük sıkıntılardan birisinin otopark olduğunu biliyorduk. Özellikle belediyemizin mülk sahibi olduğu oto parkların işletmeciliğini kiralamak yerine kendimiz işletmeye başladık. Bu yolla uzun süreli parkların yerine kısa süreli parklara olanak verecek ve ekonomik olacak bir işletme başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan oto parkımızın yanında Mende Pazarı bölgesinde de sıkıntıların olduğunu biliyorduk. Bölgede bulunan otopark yetersiz kalmakla beraber yenilenmesi gerekiyordu. Bu yüzden hemen çalışmalara başladık. 90 otonun gireceği şekilde yer altı ve yer sütü otoparkını bitirdik. Şimdi oto parkımız daha faydalı bir şekilde çalışmasını gerçekleştirecek” dedi.



Milliyet


Geri Dön