28 / 04 / 2024

Manisa'da icradan 787 bin TL'ye satılık arsa!

Manisa'da icradan 787 bin TL'ye satılık arsa!

Manisa 2. İcra Müdürlüğü; Manisa'da yer alan arsayı 787 bin 50 TL'ye satıyor. Arsanın ihalesi 15 Nisan 2011 günü açık arttırma suretiyle yapılacak



 Verilen ilan şu şekilde;

TAPU KAYDI: Manisa Merkez Horozköy köyü 1884 ada 1 parsel sayılı 2.862,00 M2. yüzölçümlü arsa.(Adres: Güzelyurt Mah. 19 Mayıs Bulvarı No:6 Manisa)

ÖZELLİKLERİ : Taşınmaz arsa vasfında kullanılmaktadır, imar planında cami alanında kalmaktadır. Taşınmaz cami alanında kalsa da, etrafının iki katlı villa alanında olması, ön ve arka parsellerin park olarak bırakılması, yan parsel üzerinde büyük bir sağlık tesisinin tamamlanma aşamasında bulunması nedeniyle ve yapılaşmanın ilerlemesi gibi etkenlerden dolayı, taşınmaz de ¬ğerinin yapı yapılabilen taşınmazlardan fiyat olarak aşağı olamayacağı ve günün ekonomik koşulları gözönüne alınarak değer tespiti yapılmıştır.


İMAR DURUMU : İmar Planında Cami alam olarak belirlenmiş imar adasında kaldığı belirtilmiştir. SATIşž SAATİ: 10:00-10:10 Arası MUHAMMEN BEDELİ : 787.050,00 TL.

Satış şžartları

1-  Satış 15.04.2011 günü yukarıda belirtilen saatler arasında Manisa Adliye Sarayı Z-57 nolu Müzayede Salonunda açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 25.04.2011 günü aynı yer ve saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacakları toplamını, satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi ve, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-  Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Damga vergisi, 1/2 tapu harç ve masrafları ile mevzuatın öngördüğü oranlarda %18 K.D.V. alıcıya aittir. 1/2 tapu satım harcı, tellaliye, birikmiş vergiler satış bedelinden ödenecektir.

3-  İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça pay ¬laştırmadan hariç bırakılacaktır.

4-  Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve %10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiç bir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5-  şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-  Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
Dosya No: 2010/674 Tal.


Kübra Genç/Emlakkulisi.com

Geri Dön