03 / 05 / 2024

Manisa'da öncelik imar!

Manisa'da öncelik imar!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP Cumhur İttifakı adayı Cengiz Ergün yaptığı açıklamada “İlçelerin ve kapanan beldelerin de imar planları gözden geçirilerek günümüz ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde revize edilecek.” dedi.



Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP Cumhur İttifakı adayı Cengiz Ergün, yeni dönemde önceliklerinin ‘imar’ olduğunu belirtti. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre,  İl geneline değer katacak birbirinden önemli ve içerisinde kadın, çocuk, engelli ve yaşlıların da olduğu projeleri açıklayan Başkan Ergün, “Hiçbir proje, Manisa sevdamızdan büyük değil” diye konuştu.

Kentin kangrene dönmüş sorunlarının çözümü noktasında önemli ve radikal adımlar attıklarını belirten Cengiz Ergün, yeni dönemde ise birinci önceliklerinin imar olacağını belirtti.

BİLİMSEL ÇALIŞMALARA AĞIRLIK VERİLECEK


Merkez Yunusemre ve Şehzadeler Belediyelerinin katkılarıyla söz konusu ilçelerin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Ergün, “Yeni dönemde vatandaşlarımızın katılımıyla Şehzadeler ve Yunusemre ilçeleri nazım ve uygulama imar planları tamamlanacak. İlçelerin ve kapanan beldelerin de imar planları gözden geçirilerek günümüz ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde revize edilecek. Afet Yönetimi Master Planı, Kentsel Dönüşüm Strateji Planı gibi bilimsel çalışmalara da ağırlık verilecek” şeklinde konuştu.

ÇEVREYE EN ÇOK YATIRIM YAPAN BELEDİYE

 

Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 5’incisi düzenlenen Su ve Çevre Konferansı’nda çevreye en çok yatırım yapan büyükşehir belediyesi ödülünü aldığını belirterek, bu alanda bir kez daha ödüllü bir belediye olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

KADIN EMEĞİ DESTEKLEME MERKEZİ


Ergün, yeni dönem projelerinde kadınları da unutmadıklarını söyleyerek, “Kadın Emeği Destekleme Merkezi Projemizle; kadınlarımız eğitim salonlarında çeşitli branşlarda verilecek olan kurslar ile becerilerini geliştirecek; sürekli ve geçici sergi alanlarında ürünlerini sergileyecekler. Faaliyetler sürerken; kursiyerlerin çocukları da kreşte keyifli zaman geçirecek ve öğrenmeye devam edecekler” şeklinde konuştu.

Katlı kavşak müjdesi


Manisa merkezinde Devlet Bahçeli Kavşağı ve Turgutlu Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı, Salihli Bülent Ecevit Kavşağı, Alaşehir Süleyman Demirel Kavşağı Projeleriyle trafikte Manisalılara nefes aldırdıklarını dile getiren Ergün, yeni dönemde Manisa Organize Sanayi Bölgesi Katlı Kavşak Projesi’ni hayata geçireceğini söyledi. Başkan Ergün ayrıca 3-3,5 yıldan beri Ulaştırma Bakanlığı, Devlet Demir Yolları ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile süregelen görüşmeler neticesinde imar planları çizilmeye başlanan Gediz Kavşağı’nı Manisa’ya kazandırmak için çalışmaların takipçisi olacağını belirtti.


Engelliye eğitim ve yaşam merkezi


Engelli vatandaşların sosyal yaşama entegrasyonu noktasında önemli projeler hayata geçiren  Ergün yönetimindeki Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa’da bir ilk olan Engelliler Eğitim ve Yaşam Merkezi’ni kurmak için de bir proje hazırladı. Cengiz Ergün, yeni dönemde bu önemli merkezi Manisa’ya kazandırmak için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.


ALZAYMIRLILARA GÜNDÜZ BAKIMEVİ

Günümüz ihtiyaçlarına cevap vermeyen huzur evinin yeni bir alana taşınması için Keçiliköy’de yeni bir alan bularak imar planlarını tamamladıklarını dile getiren Ergün, Huzurevi ve Sağlıklı Yaş Alma Merkezi Projesi’nin de, yeni dönemde hayata geçecek projeler arasında olduğunu, yine huzurevinin yapılacağı alanda Alzaymır Gündüz Bakım Evi Projesinin de hayata geçirileceğini belirtti.


Geri Dön