28 / 04 / 2024

Manisa'da özel bir hastane inşaatının temeli çöktü!

Manisa'da özel bir hastane inşaatının temeli çöktü!

Manisa'da özel bir hastane inşaat temelinin çökmesi çevresinde oturan konut sahiplerini korkuttu. Şikâyetler üzerine olay yerine gelen İl Afet Müdürü Bekir Şen; Tehdit altında bulunan konutların tamamen boşaltılması talimatını verdi.




Merkez Efendi Mahallesinde oturan 200 kişi gecenin yarısında büyük bir gürültü ile yataklarından fırladı. Kendilerini can havli ile sokağa atan vatandaşlar meydana gelen gürültünün bir süre önce kontrolsüz biçimde temeli kazılan hastane inşaatının çöken temelinin neden olduğunu gördüler. Gece saat 23:45 meydana gelen inşaat temelinin çökmesiyle birlikte vatandaşları korku ve paniğe sevk eden olaydan sonra Örnek Sitesi'nin 12-3-4 Blokları yanı sıra İnce Kirazlık Blok sakinleri hemen Yunus Emre Zabıtası ile Büyükşehir Zabıtasından yardım istedi. Olay yerine gelen Yunus Emre Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar ve Manisa Valiliği İl Acil Afet Müdürü Bekir Şen olayın meydana geldiği inşaattaki incelemelerini tamamlayıp vatandaşların şikâyetlerini dinledi. Bu arada çökmeden dolayı Merkez Efendi Mahallesinin bir bölümüne uzun süre su verilemedi. Vatandaşlarda susuzluğun çaresini çevredeki camilerden su taşımakta buldu. 


KONUTLAR BOŞALTILDI 


İl Acil Afet Müdürü Bekir Şen. meydana gelen inşaatın temelindeki çökmelerden dolayı sitelerde oturan kişilerin can güvenliğini direk olarak tehdit altında bıraktığını işaret ederek bu konutlarda oturanların evlerini boşaltmaları istedi.

 

YATAKTAN FIRLADILAR


 Mahallelerinde yapımı kısa süre önce başlayan hastane inşaatının temel kazımı sonrasında meydana büyük bir gürültü ile meydana gelen çökme ile ilgili konuşan mahalle sakini Hakan Barut, Hayriye Yapıcı vc diğer vatandaşlar; "Büyük bir gürültü ile yataklarımızdan sıçradık. Bu inşaatın sorumluları kimse haklarında işlem yapılmalı. 


Temel kazımı sırasında mahalleli olarak gerekli uyarıları inşaat yetkilerine yaptık. Onlar yıkılan bölgeleri naylonlarla kaplayarak olayı örtbas yapmak istediler" diye konuştular. 


TUTANAK TUTULDU 


Afet Müdürü Bekir Şen ve Yunus Emre Müdürü Cengiz Şişmanlar ilgili inşaat hakkında ve Yapı Denetim Sorumluları hakkında "Vatandaşların hayatlarını tehlikeye düşürdüğü ve tedbirsiz şekilde inşaat kazısı yaptıkları" gerekçesiyle tutanak tuttu. 


5 GÜNE İHTİYAÇ VAR 


İnşaat yetkilileri ise çöken bölgenin onarılması vc gerekli tedbirlerin alınabilmesi için en az 5 güne ihtiyaçları olduğunu bu süre içerisinde vatandaşların tedbiren yakınlarında yanlarında kalmalarının daha doğru bir yol olacağını belirttiler. 


SU KESİNTİSİ OLDU 


Bıı arada çöküntünün meydana geldiği hastane inşaatı sabah gün ağardığında facianın boyutları daha netleşti. Büyükşehir Belediyesine bağlı MASKİ birimleri çökmeden dolayı su boruların patlamasıyla birlikte tam 8 saat sonra su veıilebildi. 



Manisa'da Denge


Geri Dön